Borta bra men hemma bäst

Tjenixen bloggen!
Sitter återigen här med mitt examensarbete efter en otroligt härlig julsemester. Egypten var varmt, soligt och skönt och under en hel vecka skänkte jag knappt en tanke på jobb och framtiden, så skönt!


Jag skålar i lobbyn innan vi gick för att käka på strandrestaurangen. Ägaren där ville förresten gifta sig med mormor och bad henne stanna kvar och jobba hos honom=). Hon sa nej tack...
image304
La famiglia, utom Jesper som står bakom kameran och mormor som skymtar bakom Pers huvud.

image305
Brorsan och jag (fortfarande bleka) en av de första dagarna framför hotellet

image306
Lite av Sharm el Sheik

image307
Jeppe och jag posar framför stadens soptipp(?)

image308
Det blåser ganska mycket

image309
Inte särskilt passande reklam för en vattenpark, eller?

image310
Inne på vattenparken

Jag brände min panna i solen

Pera!

Vi på stranden

Pose baby, pose!

Finfina blommor överallt!
     
Bränna är gött!
Nu ska jag hoppa i träingskläderna och träffa mamma på Plus, sen duch och tvätta håret och direkt till Systemet, måste handla för ikväll och för nyår. Jag och Karin ska ses och ta ett glas vin, kanske gå ut senare...

/Ciao









Kvällsuppdatering

Återbesöket hos chiropraktprn gick bra! Nu är jag tydligen bra i rygg och nacke och behöver inte återkomma om jag inte får ont igen, det känns skönt.
Idag har jag hunnit skriva det mesta på arbetsrapportern, vilket känns otroligt skönt eftersom deadline är den sista december och jag ville vara färdig med det mesta på exjobbet innan resan. Herregud, vi åker redan på onsdag! Tiden har gått så fort och jag hänger liksom inte med. Nu är det bara ett par veckor kvar tills det riktiga livet, med jobb och karriärbyggande börjar, och jag är nog inte riktigt redo för det. Men det kanske man aldrig blir? Som backup-plan har jag sökt kurser till våren och jag har kommit in på statsvetenskap i Göteborg, händer inget oväntat (jag får drömjobbet som chef.red, på nåt lyxigt magasin alternativt vinner miljoner) läser jag nog den och söker jobb som attans och sedan blir det förmodligen Stockholm. Har insett att jag nog måste flytta dit om jag ska kunna lyckas inom journalistbranschen.

Nu är klockan snart tolv och jag måste upp vid sju imorgon....yajks...

image302
Måste fixa ett schysst jobb om jag ska kunna shoppa loss=)....

/Natti natti

Måndag

Godmorgon bloggen!
Senaste tiden har varit så där...i torsdags drabbades jag av nackspärr, aldrig haft det innan och det var fruktansvärt, kunde inte vrida nacken och hela huvudet kändes som om det skulle sprängas!
Som tur var fick jag tid hos en chirporaktor på fredagsmorgonen och besöket där gjorde underverk. Han använde ultraljud (som tydligen ökar blodflödet) massage samt det jag fruktade mest, "knäckning", dvs, han bad mig ta ett djupt andetag och sedan tryckte han alla kotor i ryggraden på rätt plats och det blev ett sånt där äckligt ljud (som när nån knäcker sina fingrar fast 1000 gånger värre för det är i hela ryggen) sedan gjorde han likadant med nacken, åt båda hållen och det var så läskigt. Men gud vad skönt det ändå var när det var gjort. Smärtan var borta! För skerhets skull, så att jag slipper besvär i Egypten, ska jag tillbaka idag, vid tio och knäcka lite mer. Jag gick upp id sju idag, J och jag bor ju hos mamma och pappa sedan ett par dagar eftersom vårt golv i hallen och vardagsrummet ska slipas om. Så idag stack J ner till sina föräldrar i Malmö och han kommer sedan att flyga därifrån på onsdag, så vi ses när han stiger på planet på Sturup.
Det är fortfarande sjukt mycket med exjobbet, jag hade aldrig kunnat tro det. Pappa trodde att min nackspärr ka ha med det att göra, jag har ju lätt för att stressa upp mig. Självklart är merparten gjort, men usch va långt tid det tar att sy ihop allt och fixa med rapporten....
Nu får jag gå och göra mig i ordning, men jag kan i princip skippa sminket, när jag hade varit där i fredags såg jag ut som en tvättbjörn när jag reste mig upp från massagebänken. huvudet låg så tajt mot den att all mascara och ögonskugga smetats ut=)....

/Ciao

PS! På onsdag åker vi, jippie!

Morrn morrn!

Tjena bloggen!
Här sitter jag i min urmjuka rosavita morgonrock från Victorias Secrets. Jag älskar verkligen den, nästan bästa köpet från NY!

Dagens planer består av mer skrivande och imorgon gör jag äntligen sista intervjun för exjobbet, känns så skönt! Kommer ändå att få slita dygnet runt så att jag hinner det mesta innan vi åker på onsdag. Kollade just temperaturen och just nu är det 25 grader varmt i Sharm E Sheik, gött!
         
Längtar!!! Sol, bad och semester, jippie!

Back to work

/Ciao

PS! Var ute på en liten Gina Tricot-shppingtur igår och fick med mig ett par korta svarta leggings (till Egypten) ett par grovstickade grå och en söt sidentopp i mörklila.

Update

Snabblogg mitt i plugget, det här har hänt sedan min födelsedag:
1. Stack till Stockholm i torsdags,gick en snabbsväng på stan, träffade Helena och Kristoffer, gick på Hennesgalan, drack champagne och kollade modevisningen, skvallrade med Lotta och de andra På Hennes.
image298
Jag, Jeppe och Helena posar på galan på Sturecompagniet (kändisspaning: Jesper Sahlén som var konferencier)

2. Hade toppendag- och kväll med Ebba och Andreas i Linköping, gick ut och drack drink på Platå och kollade självklart på Idol-finalen!
2. Ägnade hela lördagkvällen åt att städa och laga mat till mitt släktkalas på söndagen.
3. Fick fina presenter och träffade nästan hela tjocka släkten- kul!
4. Såg klart Desperate Housewives, hjälp när ska det komma ett nytt avsnitt?
5. Zorro blev sjuk, men bättre efter ett besök hos veterinären, skönt!

Ikväll väntas powerwalk, plugg och pizzabakning. Dessutom varvas allt med mina och J:s planer och diskussioner kring vart vi ska ta vägen i februari....

/Ciao

Birthdayblogg

image296
Den här fantastiska rosa skapelsen hade jag gärna mumsat på idag...

Birthdaygirl här. Nu är jag en "old lady" som Ebba sa, 23 år idag!
Jag har haft en underbar dag med massa fina gratulationer, det började med att Jesper sjöng sött med sin morgonröst vid kvart över sex, fortsatte med presentöppning, fint Biotherm-kit från J och snygg tröja och smycken från mamma och pappa och postad badboll (fast skum) från Ebba! Sedan käkade vi mysig frukost med tända ljus och jag skyndade iväg hit till Göteborg för handledarträff (allt går bra med mitt ex-jobb) och ensammjobbarmöte, jag, Klara och Helena hjälpte varandra med våra texter.

Nu sitter jag uppe i Läppstiftet vid pappas dator och väntar på att hans möte ska sluta och sedan ska jag åka med honom till Trollhättan. Det blir liten födelsedagsmiddag med bara mamma och pappa hos oss ikväll, det riktiga kalaset blir på söndag! Innan dess ska jag och Jesper brumma upp till Sthlm och gå på Hennesgalan imorgon, ska bli skitkul, då får vi dessutom hälsa på hos Helena och Kristoffer! På fredagen kör vi sen till Linköping och träffar Ebba och Andreas, hoppas på gott vin, god mat och rolig Idol-final, en liten utgång oxå kanske?

Nu ska jag fortsätta njuta av dagen!
/Ciao

image297

2 days to go


image295
Please be here for my birthday!


Nu är det bara två dagar kvar till min födelsedag! På onsdag blir jag 23! Det kommer kännas underligt att säga att jag är så gammal och tänk att det är först nu som jag faktiskt får komma in på de flesta ställen, helt lagligt! Det är i alla fall en bra sak med att bli äldre. Den stora dagen kommer att firas med - ett besök i skolan och träff med mina handledare=), nej, men jag ska nog hinna med att bli firad också! Dessutom kommer Helena ner från Sthlm och hon och jag och Klara (som också är med i vår lilla ensamjobbarredaktion) ska ses över en fika och peppa varandra ordentligt och ge feedback på texterna.

Jag sitter faktiskt fortfarande i morgonrock trots att jag varit uppe i ett par timmar. Det är självklart mer skrivande som står på agendan idag. Igår var jag duktig och satt mellan 14:30 och 18:30 med en text som jag sedan mailade in till min handledare, ska få respons på den senare idag.

Det är som vanligt trist, grått och regnigt väder ute. Jag vill ha snö. Önskar, önskar, önskar att det kunde dyka upp lagom till min födelsedag, vore helt underbart!

Ha en fin dag!