Knut

En liten lilla-My knut på huvudet är verkligen bekvämt när man inte hinner hinner tvätta håret på morgonen, dessutom är det sött och enkelt att få till:
  • Borsta igenom håret ordentligt
  • Lägg i någon glansgivande produkt
  • Sätt upp allt i en tofs högt upp på huvudet
  • Vrid håret till en bulle/knut och sätt fast det med ett par spännen och spraya - voila, då var det klart!

Tentan är över!

Tentan gick jättebra (tror jag) och det känns skönt att äntligen kunna pusta ut lite efter ett par veckors pluggande. Nu ska jag njuta av våren som kommit hit på riktigt. Nu i helgen har till och med träden slagit ut och det är så fint. Malmö är ju inte Sveriges finaste stad när det gäller hus och byggnader, men när det börjar grönska så blir det en helt annan plats.

Imorgon kommer min bror ner till Malmö och hälsar på en sväng och på onsdag sticker han till Lund för att fira Valborg där. Håller just på och diskuterar med Karin och Jeppe om vad vi ska hitta på. Hoppas att Jeppe helst vill va i Malmö och picknicka i parken och sedan köra Guitar Hero med de andra. Han skulle lämna besked snart.

Hej så länge!

Måndagen den 28 april

Wiihoo! Strålande sol och redan 15,5 grader ute - och klockan är bara 07.20. Detta kommer att bli en fantastisk dag och jag laddar för tentan vid tio.

/Ciao

Party-party!

I fredags hann jag oxå med att ha en superkväll! Först käkade några av oss tacos här och efter det blev det trevlig förfest med Guitar Hero och karaoke (jag hittade min karaokemaskin som varit försvunne i typ 2 år, gissa om jag var happy=). Vid halv ett drog vi till Hipp och dansade, dansade och dansade lite mer.

Moi -  i min nya klänning!


Karin testar Ulrikas pose


Så ska det se ut


Johanna och Nicollin var duktiga på Guitar Hero








Trött - men glad, 03:30 hemma i soffan

Jag var riktigt dålig igår när jag vaknade, men tog mig ändå till Bibblan och mötte upp Madde och pluggade ett par timmar - det ni=). Efter det hämtade jag upp Jesper på Mejjan där han extrajobbar och sen körde vi till Toys are Us och köpte ett spel till Andy i födelsedagspresent, sen hem och tog en powernap på en halvtimme och efter det körde vi ut till Gessie och käkade fantastisk raclette-middag (ni vet sån där där man steker köttet själv på en stor panna och har massa grönsaker och goda såser till). Jag tog ett bra beslut och erbjöd mig att köra hem och inatt sov jag toppen men stackars Jesper mår nog inte lika bra...Det går inte att få upp honom, han kom hem klockan fem i natt och vid sjutiden hittade jag honom sittandes i skräddarställning på badrumsgolvet - i djup sömn! Jag skrattade högt, det såg ut som om han var hypnotiserad eller nåt=)...

Vår i Malmö!

Åh, den här veckan har bjudit på fantastiskt väder här i Malmö - så skönt! Sol och runt 15 grader och i fredags gick jag och Karin en prommis i Slottsparken och köpte en glass och bara njöt av solen.

image499
image500


Ankorna (eller gässen kanske det är?=) hade fått söta ungar







Eva x 2

Här är jag igår och i tisdags.

Dagarna just nu är fyllda med plugg, plugg och plugg. Men det är så kul! Gillar verkligen EU och statsvetenskapliga frågor - fantastiskt spännande att lära sig mer om! På måndag är det tenta så det är därför som jag och Madde i klassen har bosatt oss på bibblan (ja nästan i alla fall=) men idag tar jag en paus och är hemma för Madde skulle ändå jobba. Idag är det förresten dags för core igen, ska bli kul.

Kram

Helgen

Var jättemysig. Vi solade och umgicks med familj och släkten - kändes som en liten minisemester.

Jeppe leker med Zorro (och Elsa ska finnas någonstans i rummet också=)


Vackra vackra västkusten


Morfar och hans ständiga följeslagare (nej inte barnet utan gräsklipparen och den vita plaststolen)


Stina


Gött väder!


Mormor på båthustrappan


Darlingen


Vi hann träffa Hanna och Ljungberg och snabbfika på ett proppfullt Strandgatan



Freitag!


Tjohopp -redan fredag igen. Redan hemkommen från seminarium och sitter nu och slökollar på Days of our lives i väntan på Oprah. Idag fick Jesper kul besked - han har fått nytt jobb! Sitt drömjobb, som resande tekniker (eller nåt sånt=) på Tetrapak och han börjar redan 1 juni. Jag är så glad för hans skull!

Vid nio går bilen upp till Thn där vi ska spendera helgen. Planerna är en fullspäckad lördag, först hänga ett tag i Thn, sen ut och hälsa på mormor och morfar på Landet, sen tillbaks till stan, mamma ska ha nån slags tjejfest och på söndag ska vi förhoppningsvis träffa Hanna och Ljungberg, var så längesen, sen köra neråt och Jesper ska självklart ta motorcykeln, som han har längtat!


Natural beauty


image483
Jag är väldigt stolt över mig själv, jag håller nog på att bli mogen/vuxen.
Jag är en STOR sminkjunkie och står länge, länge varje morgon och sminkar på: Foundation, concealer, puder, ögonbrynspenna, ögonskugga, eyeliner, mascara, rouge, solpuder och läppglans. Jag kände verkligen att jag behövde allt detta för att vara fin. Även om jag fortfarande älskar smink och skönhetsprodukter har jag faktiskt kommit en bit ifrån mitt "beroende". Numer går det mycket fortare att sminka mig på morgonen, jag har nämligen strykt eyeliner och ögonskugga ur mitt vardagssmink och så snabbt det går nu! Och det bästa, jag är faktiskt söt ändå och andra tycker nog det också - utan allt det andra sminket.
Don't get me wrong - jag älskar fortfarande att sminka mig i evigheter inför en fest eller nåt annat, men det är så skönt när det kan gå lite fortare i vardagen.

Att jag aldrig lär mig

En gång per månad händer alltid samma sak: Min mage svullnar  upp till en boll och jag känner mig tjockast i världen, min mage gör bara ont ont ont och jag är allmänt sur. Vad skulle det kunna vara?
Självklart är det precis innan jag ska ha mens som alla dessa symptom så punktligt uppenbarar sig och att jag aldrig lär mig. Varje månad får jag panik, har jag blivit tjock, vad är det som händer? Sen kikar jag på kartan och inser - aha, det är dags för mens! Lite komiskt är det, jag har ju trots allt levt med detta i mer än 10 år!

Glad måndag

Idag är jag glad! Lägenheten är fixad, skolan är så intressant och jag ser verkligen fram emot sommarjobbet. Allt känns bra helt enkelt!

Precis hemkommen från föreläsning och idag är planerna plugg och kanske se en film med K? Ikväll är det ju i och för sig ett avsnitt av min favorit - Anna Pihl.

 

Ciao!

Torsdag


Startade dagen med powerwalk runt Pildammsparken - min absoluta favvooas här i Malmö. Har suttit och pillat en massa framför datorn idag och läst om EU, vilket faktiskt är fantastiskt intressant. Nu ska jag hoppa in i duschen och eventuellt gå och möta Jeppe som slutar redan 12 idag eftersom han jobbar helg.

/Ciao

Gårdagens me!

image475
image476
Favvoklänningen från Danmark, topp från Gina

Lyckliga lägenhetsägare!

Igår blev vi lyckliga ägare till drömlägenheten på Ängdalavägen här i Malmö. I söndags var vi på visning och föll pladask för den ljusa och fina tvåan och dessutom på första våningen, precis som vi ville ha om vi ska köpa valp. Efter budgivningen,  som var en riktig nagelbitare, stod det klockan halv åtta igår klart att vi hade lagt det högsta budet och den andra budgivaren hade dragit sig ur. Vi hoppade in i bilen och åkte ner till mäklarfirman Erik Olsson och skrev kontrakt. Det var en overkligt skön känsla (även om vi varit med om den ett par gånger, är inne på fjärde köplägenheten för mig nu, femte för J). I slutet av maj, alltså om drygt en och en halv månad, får vi flytta in i vår drömläghenhet. Jag längtar så redan!

Så här ser det ut nu (med den nuvarande ägarens möbler självklart, så tänk er vår fina ljusa soffgrupp och säng osv).

Vardagsrum (schysst med hörnläge)


Här utanför finns den stora balkongen.



Hallen - snyggt elementskydd ju!


Sovrummet - vi kommer att ha vår dubbelsäng åt andra hållet




Det fantastiskt fina köket - gjort 2007


Badkar - jag gillar!


Vårt söta hus som ligger perfekt på en lugn enkelriktad gata. Det är vår balkong och våra fönster ni ser längst ner till vänster ut mot trottaren på hörnan.

Bilder lånade från Erik Olsson

Japp, nu är det bara att vänta och se vad vi får ut när vi säljer vår lägenheten i Trollhättan, förhoppningsvis så mycket att det täcker kontantinsatsen på den här i alla fall=). I sommar planerar vi att lägga ut den och hoppas att den blir såld i augusti/september.

Svårt

Så var man på bra humör och laddad för kvällens utgång och så ringer hon - mamma. Berättar om flytten till nya lägenheten, låter sprudlande glad och jag vill bara spy. Varför ringer hon mig? Häromdagen ringde hon och frågade om råd inför alla nya möbler hon måste köpa. "Åh, tänk om man hade en dotter här som kunde hjälpa en med alla beslut". Ja, stackars mamma som inte har en mönsterdotter som ställer upp i alla väder. Varför fattar hon inte att det fortfarande gör för ont, är för svårt och för nära för mig. Jag kan inte engagera mig i deras nya liv, jag är fortfarande för fast i det gamla.

Nu när jag vet att det var olyckliga önskar jag självklart inte att de blir ett par igen, men jag önskar att detta inte var så svårt. Inte gjorde så ont. Klump i magen så fort nån av dem ringer. Usch.

Fantastiskt


image462image463
Igår var jag ju på massage på Triangelns Kurbad och åh så fantastiskt det var! Lugnande vågmusik, tända ljus och en lavendelfoftande massageolja. Under 65 minuter fick jag njuta av en helkroppsmassage. Först tog hon ryggen och nacken, därefter baksidan av benen, framsidan av benen, armarna och allt avslutades med en mini-nakmassage.
  Jag kände mig så stark och vital när det var färdigt, som om min kropp var mitt tempel (cheesy, jag vet) som jag borde va tacksam för och tycka lite mer om, inte hålla på och straffa med elaka tankar. Jag tror att det var Oprah som sa att kroppen är ditt tempel och att det är anledningen till att vi ska vårda den genom att röra på oss och tänka på vad vi ska stoppa i oss, inte för att bli snygga eller smala, utan för att kroppen ska hålla. Det är en bra filosofi som jag ska försöka leva efter.

Förresten valde vi att inte bjuda på lägenheten på Nobeltorget, vi kände inte att den var 100 % rätt. Nu gäller det all leta vidare och vi ska nog kolla lite mer på hyresrätter.

/Ciao

Massage idag!

Hej!
Kikar in en snabbis här, är på väg till bibblan och ska läsa till kommande tentan, som visserligen inte är förrän den 28:e.

Här någonstans ska jag snart sitta och vara flitig:
image457 image458
image459
Verkligen toppenbra studiemiljö där.

Här är jag idag:


Åh just det, om ett par timmar ska jag få en helkroppsmassage här, jippie! Det var en examenspresent från J:s familj.

Hörs sen!

F.d. sambos

image456
Hittade den här bilden på mig och Helena för ett tag sen på Jeppes mobil. Tror att den är tagen när vi var uppe i Stockholm i december för Hennes-galan.
 Saknar dig vännen och hoppas att du har det bra i Stockholm!


Onsdag redan!

Hjälp vad dagarna går fort - det är ju redan onsdag!
Igår var vi hemma hos Karin och CC och deras lägenhet är superfin, de har tapetserat och lagt golv och det är så snyggt. Vi lagade middag ihop och kollade sen på 27 Dresses, som var bra, men tyvärr inte så bra som jag hade väntat mig. Men vi hade en väldigt trevlig kväll, det är alltid kul att träffa er!

För en sekund sen ringde jag Helena på Hemmets Veckotidning och jag har nu tackat ja till sommarvik där, vilket känns toppen! Så skönt och jag tror att det både kan bli utvecklande och kul! Jag kommer att jobba två månader, 16 juni till 15 augusti, vilket ju innebär att jag denna sommar faktiskt får ett par veckor sommarlov! Gött! Men det allra bästa är ändå att jag fick ett sommarvik jag ville ha här i Malmö och att jag och J inte behöver ha distans! Jippie!

Idag ska vi på en andra visning på marklägenheten vid Nobeltorget jag kollade på i förra veckan. J jobbade ju då och kunde inte hänga med så han får se den och säga vad han tycker idag, ska bli spännande! Sen ska jag träffa Johanna och vi ska fika eller ta en promenad.

Här är jag idag:

Vår i Malmö!

Yes, våren är äntligen här och för att stanna tror jag!  Buskar och träd har börjat slå ut, det blommar överallt och det är milt varmt och soligt, som jag har längtat!

Igår var jag i skolan en sväng, sen cyklade jag till Familjens hus för att göra en sån här cellprovskontroll och de har öppen mottagning för det på måndagar, men när jag kom dit igår var det fullt och jag fick inte ens sätta mig och vänta, de hälsade att jag skulle komma tillbaka en annan måndag. Surt, jag som hade förberett mig mentalt och allt...Nåja, Karin snackade om att hon ville dit nästa vecka, kan va skönt att gå ihop.

Igår va jag så här vårigt klädd:
    

Till detta:
Skinnjacka och svarta ballerinaskor (äntligen)

Och förresten, jag har ju lidit av rinnande ocg grumliga ögon och ständigt rinnande näsa i flera veckor nu och jag har ju haft lite svårt med pollen de senaste vår och somrarna så häromdagen var jag på Apoteket och köpte Clarityn och jag känner mig som en ny människa när jag är ute, så skönt att slippa kliandet och rinnandet och se så friska mina ögon ser ut nu igen:


Nä, nu ska jag plugga lite till och ikväll ska vi eventuellt träffa Karin och CC (om K känner sig piggare) och jag ska kanske möta upp Johanna som flyttat ner hit ett par månadet för praktik på Kvällsposten, kul!