Min utsikt just nu

image334
Jeppe, på andra sidan av soffan. Så söt!
Det är så mysigt att ha en vecka så här tillsammans bara vi två, innan jobb och den riktiga vardagen drar igång. Idag har vi fått besked om att den där fina lägenheten inte skulle kosta 7000, utan mindre. Hoppas, hoppas på den!
Vi har nyss kommit in från en skön långpromenad med Zorro och just nu sitter vi ute hos mina föräldrar och håller Z sällskap.

Later

Inget Malmö idag

Nej, det blev ingen tripp till Malmö idag. Skulle ha kollat på en toppenfin, nyrenoverad 2:a i Slottstaden, men på grund av den höga hyran, 7000:-/mån, tog vi det mogna beslutet att strunta i den lägenheten. Nu är planera att spendera ett par dagar till här uppe och packa och fixa färdigt och sen åka ner på lördag, men de kartonger vi faktiskt lyckats skrapa ihop.  Det är ju inte möbler och sånt som vi flyttar nu, allt får stå kvar här uppe i lägenheten tills vi har en ny bostad....

Nu ska jag göra mig i ordning, sen blir det långpromenad och jag väntar på en leverens från UPS med det söta fodralet till min Mac, självklart i rosa.

Kram på er

Toppentisdag!

Tjenare bloggen!
Har precis kastat i mig ett par varma mackor, det är faktiskt en väldigt underskattad måltid=)...
Lägenhetssökningen pågår för fullt, inget bestämt ännu dock och det känns lite jobbigt, men samtidigt så har vi ju bara sökt i ett par dagar nu.
Idag har jag varit och köpt ett par utländska magasin som inspiration till frilansningen. De ska jag plöja igenom snart och klippa ut alla bra idéer för att kunna ta dem och anpassa dem till en svensk tidning. Tror att det kommer att ge bra effekt.
J och jag har börjat packa våra saker nu, men fortfarande är det svårt att göra allt, vi vet ju inte om vi måste hyra möblerat eller inte. Därför kan vi ju inte packa möblerna och köksgrejerna heller...ännu i alla fall...

Så här ser jag ut idag:

Klänning: Gina Tricot
Randig topp; H&M
Strrumpbyxor: H&M

+ mina söta rosa gummistövlar och min sköna tjocka täckjacka från Only

Nä, back to packning, vi drar till Malmö för att kolla lägenheter imorgon bestämde vi just...

Manic monday

image328 image329
Tunika: Cubus
Jeans: Gina Tricot

Tjenixen bloggen!
Tillbaka i Thn efter en FANTASTISK helg i Malmö och Köpenhamn med Karin och hennes trevliga klasskompisar. Vi hade hur kul som helst!

Idag ser jag ut så här och känner mig pigg och glad. Skönt!

Allting löser sig ju, eller hur?

Den stora nyheten jag skrev om i förra veckan....
VI SKA FLYTTA TILL MALMÖ! Redan på måndag börjar J på sitt nya jobb och förmodligen joinar jag redan då. Jag kunde hoppa på statsvetenskapskursen på Malmö Högskola istället, så det gör jag....
Frilansningen går också framåt, i fredags fick jag min allra första löneutbetalning som frilans!

På grund av flytten så handlar denna veckan mest om lägenhetssökningar och visning av vår lägenhet här. Vi har bestämt oss för att vänta med att sälja och istället hyra ut lägenheten i andra hand, jag vet ju inte ens var jag ska vara i sommar och då går det inte att köpa en stor lägenhet i Malmö som J sedan ska stå för själv.
Hoppas, hoppas att det löser sig med ny lägenhet i Malmö, behöver en nu!

Kram kram

Shoppingdag!

image326
Topp: H&M (min pepparkakstopp)
Jeans: Gina Tricot

Idag har jag varit en sväng i Gbg, två föreläsningar, sen mötte jag upp J på centralen och så åkte vi hem ihop, jättemysigt.
Efter det stack vi ut till Överby for some shopping, J köpte en massa snygga grejer och jag fyndade ett par superläckra pumps, svarta. Nice! Dessutom fyndade jag två snygga tunikor på Cubus, en vinröd och en ljusrosa.

Det har hänt nåt väldigt, väldigt kul idag. Jag är så glad! Skriver mer sen!
Kram

Love!

image325
Mindre än en månad till 5 år, sjukt!

Tragiskt

image324
Heath Ledger är död, överdos eller sjlvmord vet man inte...Kanske en överdos för att ta livet av sig? Jag fick sms av Ebba igår kväll vid halv tolv där hon berättade det. Helt overkligt.
  Heath är så förknippad med min tonårstid. 10 orsaker att hata dig var den första filmen som jag Ebba och Karin blev besatta av. Vi såg den säkert tjugo gånger och lärde oss alla repliker utantill. Heath var den största orsaken till att vi kollade.

R.I.P Heath.

Överraskning

Jag är förpassad ut till tv-rummet, Jesper håller på att förbereda en överraskning till mig i köket, luktar gott så jag gissar att han snott ihop nåt mumsigt (kvalificerad gissning va=)

Sitter här med min MacBook i knät, denna underbara gåva jag fick av J och mina föräldrar i examenspresent. Den är fantastisk och jag är så lycklig!

Bjussar på några bilder vi just tog i Photobooth!
image323
/Ciao

Vardagslycka

Lite Rihanna och Nelly Furtado i Ipoden, ett par schyssta gympaskor, lite skön puls och härlig frisk luft. Mer behövs inte för att få mig att må bra.

Ny vecka - nya utmaningar

Ja, det är det minsta jag kan säga just nu. Jag börjar inte bara en ny vecka idag, utan en helt ny del av mitt liv. I fredags tog jag examen och jag är nu färdig journalist, känns hur häftigt som helst!
 Idag började jag alltså mitt "nya" liv, vilket inebär lite mer skola (ja, jag är en skolnörd), närmare bestämt statsvetenskap på Göteborgs Universitet. Min plan är att plugga den här våren, eller i alla fall så länge det känns kul och parallellt med det frilansa för mitt eget företag som jag startade i höstas, nu är det frilansing på allvar. Planen längre fram i år är att haffa ett riktigt bra sommarjobb, det tror jag kommer att gå, jag är positiv!

Så här såg jag ut idag (06.20 innan jag sprang till tåget) på min "första" skoldag:
image320
image321
Topp: H&M
Klänning; Reafynd från VILA
Tights: Gina Tricot

Peppad

Håller just på att snacka med    Helena via msn och vi diskuterar frilansning. Vi ska ju båda satsa på det till våren, hon i Stockholm och jag här i Trollhättan-Göteborgs området. Blir så peppad när jag pratar och bollar idéer med henne! Tror att detta kan bli bra och ska verkligen försöka så mycket jag kan.

Igår åkte Jesper och jag till landet, käkade god middag, drack lite vin och träffade morfar, var supermysigt, trotts grått slaskväder....

Nu, back to work=)

/Ciao

Jobbig dag

Jag brukar oftast vara positiv, i alla fall här i bloggen, men idag går det inte...Idag mår jag skit. Vet inte varför. Känner mig ledsen och gråtfärdig av ingen anledning (och nej, det är inte pms). Jag kollade på Emil i Lönneberga en stund förut och fick tårar i ögonen typ hela tiden. Vet inte om detta handlar om osäkerheten i framtiden jobbmässigt (utbildningen är ju väldigt snart slut) eller om det är nåt annat. Känner mig seg och tråkig och vill helst bara krypa ner under täcket nu. Kanske skulle göra det  helt enkelt....

image319
Mitt humör just nu...

/Hörs snart (förhoppningsvis är det en gladare Eva här då)

Fredag

Gårdagen var alldeles underbar, trots att jag saknar min Jesper som inte kommer hem förräns på söndag...bara ett par dagar kvar nu! Men det är underligt, jag har ringt och ringt hela morgonen och får inte tag på honom, hoppas att han ringer snart.
Igår blev det en härlig, men väldigt kylig powerwalk med Ebba och Elsa, vi käkade soppa som Ebbas syster lagat och drack te och åt en lussekatt framför Oprah och Spin City. Sen stack jag och lämnade Zorro i huset innan jag åkte och träffade mamma på stan för reashopping och för att lämna in mina stövlar som tyvärr gått sönder i dragkedjan. Gick till skomakaren och frågade om man kunde laga dem, han var mycket tveksam och sa att det minst skulle ta sex dagar och att han helst inte ville göra det, knäppt va?
Jag har kommit fram till att jag faktiskt borde gå tillbaka till Scorett och reklamera skorna, så dålig kvalité ska de ju inte ha, dessutom har de gått sönder på fler ställen och jag har bara haft de i tre månader, längre än så borde ett par stövlar för 900 kr hålla.
Förutom det tråkiga med stövlarna, som jag ska försöka fixa på måndag när jag ska tillbaka till Gbg så var gårdagen perfekt! Shoppingen blev lugn, men jag gjorde två riktiga fynd på Vilas rea: en klarblå kort hängsleklänning och en svart tajt tröja, långärmad, djupt v-ringad och med söta fickor på sidan av magen. Så nöjd, har letat efter en sån i evigheter, perfekt att ha på en middag eller när man tar några drinkar.
Reashoppingen fortsätter idag, nåt får jag ju fylla mina dagar med=)...Jag ska ut till Överby och kolla rean där...

/Ciao

Update: Jeppe ringde tillbaka precis efter jag skrivit förra inlägget, han hade sovit en stund på morgonen på grund av att han haft hemsk huvudvärk hela natten, stackaren. Nu behöver han i alla fall bara jobba idag och imorgon, sen är han här. Jag har inte kommit iväg på rean ännu, fastnade i mitt roliga nya fotoalbum som jag pillar med...

2007:s lista

Jag tyckte att en av mina favvobloggerskor, Amanda, gjort en riktigt bra lista i år, så jag gör också en sån!

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag besökte USA och Egypten, jag skrev ett exjobb, jag flyttade till Stockholm och jag fick mitt första riktiga journalistiska sommarjobb.

2. höll du några av dina nyårslöften? Jag gav inga förra nyår.

3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Stina, grattis till din underbara Maja!

4. dog någon som stod dig nära? J:s mormor gick bort.

5. vilka länder besökte du? Tjeckien (Prag), Ålborg(Danmark), Puttgarten (spritresa i Tyskland), New York (USA), London (England) och Sharm el Sheik (Egypten).

6. är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Vetskapen om vad som kommer att hända efter examen, en större lägenhet. Mer kompisar i närheten.

7. vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? 29 jan (första dagen på Veckoreyn), 31 aug (sista dagen på Hennes, snyft), 9 november (ankomsten till New York).

8. vad är det bästa som hänt dig år 2007? Alla fantastiska resor, att J och jag får bo tillsammans igen efter allt flängande, sommarjobbet på Hennes.

9. största misstaget? Att jag inte stod upp mer för mig själv, att jag lät folk trampa på mig och att jag inte satte ner foten. Att jag inte trodde på mig själv.

10. har du varit sjuk eller skadat dig? Förkylningar, magsjuka och för några veckor sen, nackspärr.

11. bästa köpet? Skinnjackan på MQ:s sommarrea.

12. vad spenderade du mest pengar på? Resor mellan Stockholm och Trollhättan, helt klart.

13. gjorde någonting dig riktigt glad? Hur mycket som helst, ett givande sommarjobb, underbara vänner och en fantastisk pojkvän som bjöd mig till NY...

14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Timbaland ? The Way I Are.

15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och faktiskt.

16. vad önskar du att du gjort mer? Lyssnat ännu mer på mitt hjärta.

17. vad önskar du att du gjort mindre? Suttit och oroat mig om allt möjligt jag faktiskt inte kan påverka.

18. hur tillbringade du julen? Med min familj, mormor och Jesper i Egypten.

19. blev du kär i år? Var kär i början av året och är det fortfarande.

20. hur många one night stands? None.

21. favoritprogram på tv? Desperate Housewives, Saltön, Gynekologen från Askim.

22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nja?hat är väl ett starkt ord.

23. bästa boken du läste i år? Så många bra, Linas kvällsbok var faktiskt en av dem, grät flera gånger.

24. största musikaliska upptäckten? Jag gillar P3, jag erkänner!

25. något du önskade dig och fick? Har varit väldigt bortskämd i år, men jag fick praktikplatsen och sommarjobbet jag ville ha.

26. något du önskade dig men inte fick? Ett jobb efter examen i januari...

27. årets bästa film? Knepigt, Blood Diamond var absolut en av dem.

28. vad gjorde du på din födelsedag 2007? Bjöd mina föräldrar på födelsedagsmiddag i lägenheten och sedan var det stort släktkalas hemma hos dem några dagar senare, däremellan hann jag med att åka till Stockholm och förbi Linköping där Ebba bjöd på tårta.

29. de bästa nya människorna du träffade? Mina nyvunna vänner: Lotta, Stina och Francesca från VR, samt Celia, Veronica och alla andra på Hennes.

30. hur skulle du beskriva din stil år 2007? Kvinnlig och klassisk.

31. vad fick dig att må bra? Jesper, familjen och mina vänner.

32. vilken kändis var du mest sugen på? Såg alldeles nyligen Underbar och älskad av alla och jag säger bars Nikolaj Coster-Waldau, åh gud!

33. vem saknade du? Vänner jag inte umgås med så mycket längre, Jesper (när jag bodde i Stockholm).

34. favorit månad? December och juli.

35. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Inte som jag kan komma på nu. .

celebration

Idag är en dag att fira - mitt exjobb är nämligen inlämnat! Kan inte beskriva den totala lättnaden jag kände när det var utskrivet och jag hade det i min hand för första gången (som en födsel kanske=). Det är så fint och jag är så STOLT, jag fixade det!

Därför går dagen i totalt Eva-mode, först powerwalk med Ebba och hundarna, sen en tur till Överby for some serious reashopping!

Ha en toppendag, det ska jag ha!

Btw, tänkte göra en lista över 2007 sen....Håll utkik!