Strålande förmiddag

Idag är det verkligen en helt underbar dag! Solen strålar och jag också i min nya gula klänning!

Jag är så himla glad för idag ska jag och J upp till  Landet och träffa familjen och släkten. Det ska bli mysigt och jag längtar särskilt efter att få träffa Ebba, som förresten kommer hit ner till Malmö nästa helg. Jippie! Vi har redan spikat en hel del sak vi ska hitta på. Det blir utgång på fredag, möjligtvis grillfest i Lomma på lördag och sedan spritresa till Tyskland på söndag.

Igår stack jag direkt från jobbet, hämtade upp Karin och sen körde vi till Pildammsparken (jag fick byta om till gympakläder i bilen=) och gick runda. Det var riktigt härligt att få vara ute och promenera och rensa tankarna med min bästis. Medan vi var ute på vår prommis hjälpte J CC med att göra färdigt i köket. Karins kära har nyligen totalrenoverat hela köket och ibland kan det vara bra med en hjälpande hand. På väg tillbaka från prommisen köpte vi med oss mat från Ölcaéet, hamburgare för killarna och pasta india för mig och Karin. Efter middagen blev lite sötsugna och tog en miniprommis till videobutiken på Nobeltorget. Där skördade vi bland annat Ben och Jerrys Cookie dough ice cream som vi sedan mumsade i oss. En riktig myskväll helt enkelt.
image141

Nu: jobba undan en del grejer och sen flexar jag ut redan vid halv två och jobbar in lunchen, så att vi slipper den värsta trafiken upp till Västkusten.

/Ciao

Sånt som gör mig glad en tidig morgon

Haha, det här var ju bara för roligt! Den är väldigt söt tycker jag.

Och lyssna på de här roliga korsningarna:
                     Lejonhanne + tigerhona = liger
Tigerhanne + lejoninna = tigon
Häststo + åsnehingst = mula
Jaguarhane + lejoninna = jaguon
Lejonhane + leopardhona = lejpard

Onsdag

image99
Klänning; Indiska
Vit topp: Gina Tricot
Leggins: Gina Tricot

On my mind
Klockan är över 12 och min lunchrast har börjat. Känner mig hungrig och sugen på maten jag har ute i kylen, grillad fläskfile med grillad paprika, majs, champinjoner och god sås. Mmm! Började dessutom dagen med en underbar frukost: naturell yoghurt, dinkelmusli och färska jordgubbar, mums!

Den goda lunchmaten är kvar från gårdagens middag. Karin och CC kom på besök i Gessie och vi hade det jättetrevligt och åt världens godaste efterrätt, gino!

Nä, nu ska jag följa efter de andra till lunchrummet!

/Ciao

PS! Ikväll blir det prommis med J och hans bror Andy i Pildammsparken!

tacksam

Dagarna bara rullar på och det känns som om sommaren går superfort. För mig är det både positivt och negativt. Jag längtar till hösten, till myskvällar i lägenheten (och att få bo själva igen) och självklart NY-resan men samtidigt gillar jag den här sommaren grymt mycket. Jag känner mig väldigt glad och nöjd med livet just nu, tack vare mitt fantastiskt roliga jobb och alla underbara människor i mitt liv. Jag har kommit fram till att det är viktigt att vara tacksam för det man har och att försöka se saker och ting positiv gör livet mycket roligare! Fånigt att det tagit mig 22 år att faktiskt inse att det är just så det är. Vi har makt över våra liv och våra tankar och med rätt inställning kan vi komma långt. Små steg jag har tagit har varit att undvika människor som inte gör mig gott, som jag mår dåligt av att umgås med. Jag behöver inte hänga med ytligt bekanta bara för att de är just ytligt bekanta, som tyvärr säger fel grejer, är falska och inte finns där när man behöver dem utan bara är kompisar när det passar dem. Jag umgås mycket hellre med människor jag mår bra av och som jag tror mår bra av mig.

Very deep for a tuesday afternoon=).

/Ciao

Dagens

Lånar inspiration från Engla om vad som rör sig i mina tankar just nu.

Dagens...

...humör:
Glad, glad, glad!
...mat: Grillad kyckling och potatissallad + cocktailtomater.
...dryck: Vanligt vatten och bubbelvatten.
...känsla: Förväntan(inför New York och resten av sommaren).
...tråkigaste: Åskväder som gör att jag får lite jobbig huvudvärk.
...bästa: Bubbligt glad inför NY-resan.
...behöver: Förkorta mina nya naglar som tyvärr blev lite för långa.
...inställda: Inget ännu.
...nytta: Jobbat.
...köp: Lunchen.
...mys: Umgås med älsklingen och kolla in Finding Neverland som jag lånat här på jobbet.

New york, new york, new york!

image138

image139
Bilder från massahsaker.blogspot.com, malapala.blogg.se, nippertippa.blogspot.com
image140

JAG SKA ÅKA TILL NEW YORK!

Igår fick jag världens trevligaste överraskning från världens bästa J! Vi ska åka till New York i höst och han bjuder mig på flygresan dit som min födelsedagspresent. Kan inte fatta att jag haft sån tur att hitta någon som honom, som bryr sig så mycket och anstränger sig så otroligt för att göra mig glad.  Jag är så himla lycklig just nu.

J var ju i New York med sin familj i maj för att pappans födelsedag och älsklingen hade tyckt att det var så fantastiskt där och att det var trist att jag inte var med. Han tyckte att det här var en stad han ville komma tillbaka till och en stad han ville vara i tillsammans med mig.

Vi ska antingen åka i oktober eller november, dels för att vi vill åka innan den stora julruschen drar igång och dels för att jag inte kan åka senare eftersom jag har c-uppstatsen att lämna in då.

Nu ska jag fortsätta sväva på moln resten av dagen.

/Ciao


Snygga naglar ikväll

Ikeabesöket i tisdags var supertrevligt. Karin och jag fick med både CC och J på shoppingturen och utan sura miner=). Karin och CC shoppade massor till sitt nya fantastiska kök medan J och jag tog det lugnare och mest spanade. Det är ju två månader tills vi faktiskt behöver nåt. Men vi köpte med oss två tvättkorgar, en papperskorg, doftljus, snygga ljusstakar (heter det så om värmeljushållare oxå?) och fyra såna här superfina vinglas som jag velat ha i evigheter.
image137
Igår gick jag på STOOOR men rekordsnabb shoppingrunda på Mobilia. Först stack jag in på Systemet för att handla upp mig för ikväll och imorgon. Det blev en flaska vitt (Foot of Africa) en flaska bubbel (Cava) och tre små cider. Så mycket har jag aldrig handlat på Systemet tidigare =). Sen stack jag vidare till MQ där jag gjorde superfyndet. En brun skinnjacka. Älskar den! Hittade också en söt citrongul klänning på HM. Där fyndade jag också min nya gosmjuka svartvita tröja och en snygg rutig långärmad skjorta till J. Jag gick sen direkt till Din Sko där jag hittade ett par jättesnygga svarta tygskor med kilklack och söta band runt vaden. Love them!

Vid 9-tiden stack vi in till stan och träffade J:s bror och några andra och satt utanför stadion och lyssnade på Elton Johns konsert. Det var mysigt att bara sitta på gräset och det kändes väldigt somrigt. Tyvärr kände jag av vad jag nu kan konstatera måste vara även gräsallergi. Hela näsan täpptes igen och mina ögon blev irriterade. Måste förbi Apoteket nu och köpa ny allergimedicin eftersom min är slut.

Direkt efter jobbet ska jag träffa Karin på stan och vi ska ut och käka. Tror att CC och J kanske ska med också. Sen direkt hem till Karins polare som ska göra mina naglar! Jippie! Efter det sticker vi till J:s bror och vi ska presenteras för hans nya flirt från Stockholm. Och imorgon är det redan midsommar, helt sjukt!

/Ciao

Lista

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Att jag fortfarande av någon märklig anledning är lite brun.
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
40 kronor tror jag.
3. Vilket ord rimmar på "test"?
Fest!
4. Favoritplanet?
-Vår egen kära Tellus.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
J och J från jobbet.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Just nu är det Nelly Furtados "Say it right".
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
BH, vit topp och min nya svartvitrandiga tröja.
8. Sätter du etiketter på dig själv?
Det försöker jag att inte göra.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
MIna nya kilklackstygskor från Din Sko.
10. Ett ljust eller mörkt rum?
Mörkt när jag ska sova, annars alltid ljust.
11. Vad gjorde du vid midnatt?
Sov gott.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
"Lite info om på fredag. Alla tar med egen sill och sprit. Det kommer att finnas fanta, sprite och cola som läsk. Om annat önskas får ni ta med det. Skickar om hur mycket det blir sen för allt annat. Tiden är kl 16:30 välkomna". Mess från Tessan om midsommarfesten.
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Vet inte. Har inte hunnit kolla om det finns i Malmö?=)
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Till J igår.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
En söt labradorvalp på gatan utanför huset i Gessie.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Inga alls.
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Inga tror jag. Men väldigt många kort jag vill framkalla från digitalkamerorna.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
18, 20 och 22 är helt ok det med.
20. Din värsta fiende?
Ingen aning. Det måste väl nästan va mig själv om jag sätter den sidan till?
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En trist grålila macbild på jobbdatorn.
22. Vad var det senaste du sa till någon?
Precis.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Helt klart förmågan att flyga, vore ju grymt.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
- Ja :). En viss skåning.
25. Senaste låten du lyssnade på?
Just nu Avril Lavignes nya hemska Girlfriend på P3Star.

Häftigt

Att sitta och lyssna på radion och höra band som spelas (i det här fallet Laakso) och inse att man intervjuat dem. Jag är än så länge väldigt nöjd med mitt yrkesliv och ibland får man påminna sig om vilket kul jobb man har!

Tjejig - that's me!

Japp, jag är nog ganska kvinnlig av mig, i alla fall enligt det här testet.

Min poäng blev 271:
"Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad"!

Testet hittar ni
här

Passande outfit

För en fotbollsmatch. Posh är alltid mest uppklädd!


Mycket

Det har varit mycket att göra på sistone och dagarna bara flyter på. I söndags vaknade vi hemma hos BIng och Tessan, sen körde vi hem och bytte om och efter det stack vi bort till Svågertorp för att kolla på pool-grejer och köpa glass. Sen stack vi hem och J monterade upp poolen (en sån där för ungefär fem pers som står på baksidan av huset).  Efter jobbet idag ska jag träffa K på stan, jag måste shoppa trosor och sen vill jag försöka hitta nåt på Bikbok för presentkortet. Sen ska vi träffa J på IKEA och vi ska kolla på en massa fint till lägenheten. Ska bli kul! Är sugen på en sån här:

image133och en sån här: image134
eller en sån här:
image135
och gärna den här:
image136
som jag velat ha i flera år.

Idag ska vi mest kolla, inte shoppa. Får se om det blir så=).

Min första grej för hennes

Ligger ute på nätet nu.

I nr 9 och nr 10 kommer mina grejer att börja synas på allvar - kul!


Äntligen fredag

Yes!
Ska bli skönt med helg och lite sovmorgon, bra för en trött Eva=).

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, käka god middag och slappa framför ett par filmer jag fick låna av en kompis igår och längta efter J som bör komma hem runt halv elva. Imorgon sticker vi hem till Bing och Tessan och dricker vin, spelar spel och käkar tacos. Lite sugen på utgång men ingen verkar särskilt pigg på det.

Kvällen igår hos Tessan var supertrevlig och direkt när jag steg in genom dörren kände jag doften av den hemlagade friskgratängen som stod uppdukad och väntade på mig. Vi satt och pratade och hade jättetrevligt och hann med min favoritkladdkaka till efterrätt också.
image131
Den är så god, min favorit! Bättre än att laga själv!

Var ute och spanade på Butlers hemsida och hittade en bild från förra helgen på några jag tror att jag känner igen=).
image132

/Ciao

Lördagsdejt

Idag är min förkylning bättre, vilket är väldigt skönt! Jag är fortarande supersnorig men huvudet känns inte lika tungt och hjärnan fungerar igen.

På vägen hem från jobbet igår stack jag in på Mobilia för lite välbehövlig shopping, blev ett snyggt svartrandigt a-linjeformat linne (lite rockigt för att vara Eva men ändå) och en fantastiskt vacker, mörkrosa klänning och Niveas ansiktsvatten, ögonmakeup-remover och ögoncreme, trodde jag men tji fick jag! Det visade sig att det var vanlig ansiktscreme, inte ögoncreme. Vilket jag självklart upptäckte när jag skulle ha ögoncreme nu imorse eftersom den gamla var slut. Funderar på att sticka tillbaka till H&M idag. Tror ni att man kan byta en sådan produkt? Den är ju inte öppnad och ligger kvar i sin förpackning.

Längtar tills lördag, då jag och J äntligen ska umgås. Helt sjukt att det kan gå nästan en vecka innan man "träffas" på riktigt trots att vi nu bor ihop.

/Ciao

Ledsen och orolig

Pratade just med mamma och fick redan på att mormor ramlat när hon var ute och gick i skogen vid Landet idag. Hon hade fått jätteont i foten och inte kunnat gå. När hon sedan skulle titta sig om efter hjälp var det kört, hon var ju mitt inne i skogen vid stranden, som med det här dåliga vädret var helt tom på folk. Hon fick helt enkelt släpa sig tillbaka mot tomten. I backen ner till huset såg grannen henne komma krypande. Som tur var fanns både E och hennes fästman där, dessutom grannen och morfar. Hon kördes in till akuten där det konstaterades att hon brutit foten och att de dessutom måste operera den. Förutom det var det bara sår från att hon tvingats släpa sig tillbaka till huset.

Jag är otroligt glad och tacksam att det ändå gick så bra som det gjorde. Älskar mormor och morfar så mycket och vill ha dem kvar här hos oss länge.

Nu vill jag självklart bara åka upp till Trollhättan men jag får vänta ett par veckor, har varken tid eller möjlighet att åka nu och dessutom får jag trösta mig med vetskapen att resten av den fantastiska släkten kommer att sköta det så länge.

Längtar efter J och känner mig ledsen och ensam just nu.

/Ciao


mystiskt

Otroligt täppt i näsan, jobbigt att andas och faktiskt ganska pinsamt att nysa runt 50 gånger på en dag. Både jag och J har drabbats av nån mystisk förkylingssjukdom som yttrar sig i täppt näsa, nysningar och seg hjärna (nej, det har jag inte alltid=). Kämpar tappert på och ska dra till Apoteket nu på lunchen för att bunkra upp med mer nässpray och sen stanna till och knapra årets första falafel på Kronborgs Falafal. Ska bli mums! Känner att det grå och molniga vädret passar min tankeverksamhet och hjärna väldigt bra. Känns som om hela jag har något slags ludd mellan mig och verkligheten som gör mig trög och trött.

Nej, nu är det slutklagat. Har fortfarande lika kul på nya jobbet och känner ändå att sommaren fått en väldigt bra start.

/Ciao


Skärpning

Usch vad jag har slarvat med bloggen på sistone. Ska bli skärpning på det området! Men min ursäkt är att det som sagt varit fullt upp med det nya jobbet och flytten. Nu känns det lite lugnare för första gången på ett par veckor och jag kan andas ut och börja njuta av sommaren!

Helgen i Trollhättan var fab! Jag hann med grannarna Berhnard och Adams student på fredagskvällen och Lisas på lördagskvällen. Däremellan hann vi ut till Landet för sol, bad och avslappning, skönt! Dessutom hann jag träffa E också och höra hyr hon hade det på bruket. Det har ju verkligen varit obeskrivligt varmt under helgen så jag har kastat mig i havet hur många gånger som helst.

Den här veckan jobbar J sent, så jag kommer att ha mycket tid över till träning och iordningsställande av vårt rum.

Ikväll ska jag ut på en powewalk efter att jag handlat mat på ICA Maxi här intill. Jag har för mig att det är något bra på tv ikväll också, 24 tror jag.

/Ciao

Om 5 min

Hämtar J mig här nere på den stekheta parkeringen och sedan blir det drygt 30 mil upp till Trollhättan. Ikväll: Studentfirande och Karinfirande, min snygga bästis blir ju faktiskt 23 idag! Grattiskramar till dig!

/Ciao

Rapport

Första arbetsdagen är avklarad och det gick faktiskt hur bra som helst. Har redan fått två roliga grejer att skriva och känner mig varmt mottagen och mycket välkommen! Så kul!

Det är otroligt varmt även här nere i Malmö men på redaktionen är det som tur är svalt och skönt. Vi har en helt fantastisk utsikt, från huset ser vi ut mot både Turning Torso, havet och Öresundsbron, fantastiskt!

Idag drar jag och J upp till Trollhättan (fast jag först kom hit i tisdags). Det är Bernard, Kalle och Lisa som alla tar studenten och därmed ska firas.

/Ciao

Igår

Var vi på trevlig middag med F och hennes kille och S och hennes kille. Först drack vi urgoda drinkar på Vampire Lounge och sedan åt vi gott på en grekisk restaurang.


Stina och jag på Vampire Lounge

Tack för tiden här tjejer! Kommer att saknar er massor!

/Ciao

Om jag vore hund....

Är jag en... 

Haha! Det trodde jag inte...=)