Fina fredag

Åh, jag är på riktigt gott humör idag, den här var verkligen en tankeställare och en bra sådan. Livet handlar faktiskt om val och det är skönt att känna att det är jag som styr och att det är jag som påverkar min  egen vardag, ingen annan. Tål att uppprepas!

Solen skiner in bakom min rygg och gör det lite svårt att se skärmen, men det gör inget, solen är varm och gör mig glad! Nu är det bara drygt en timme tills jag ska i väg, jag måste komma med standby-flyget klockan fem, vill hem till min älskling så fort dom möjligt! Nu har vi inte setts på 2 veckor. Han har tydligen en överraskning till mig, ska bli grymt spännande att se vad det blir!!!

I kväll ska vi på 50-års fest för E:s pappa. Ska bli superkul att träffa släkten och alla andra. Sedan åker jag tillbaka till Sthlm på söndag i princip bara för att vända. På onsdag har jag en roligt intervju i Malmö och jag tror jättemycket på det jobbet, jag väljer att det går bra=).

Nej, nu får jag jobba vidare.

/Ciao och trevlig helg!

Franska på Söder

Jag har ont i huvudet och håller på att bli förkyld. Men som vanligt ska jag göra allt för att undvika det. Tror på motion och ignorans mot envisa förkylningar.

Supertrevlig kväll igår som startade med shopping. Besök på nyöppnade
Souk där jag hittade det jag länge letat efter, ett par silvriga ballerinaskor. Men som tur var stod jag emot och slog inte till utan vi gick vidare till H& M, där jag fyndade ett par underbara svarta shorts och sedan till Wedins där Helena har personalrabatt! Vilket betyder = BILLIGA SKOR! Det blev både ett par silvriga ballerinor och ett par glittriga peeptoes! Jag älskar dem och det faktum att jag kom undan så billigt! Efter shoppingen promenerade vi genom centrum bort till Gamla stan, satte oss och övade skolfranska inför H:s Troppanresa och käkade god pizza på mysig krog.

/Ciao

Ganska bra på det stora hela

Idag är det grymt soligt ute, lite halvtrist att behöva sitta instängd på redaktionen då. Väntar fortfarande på besked om när vi ska ha vårt möte, som skulle ha ägt rum vid 11-tiden, men det blev inget med det. Jobbigt att behöva vänta på att andra ska göra andra saker. Nog om det.

Jag fick inte jobbet jag sökt på Kvällsposten i Malmö, börjar tro att det nog blir campingen nu ändå...Tänk om det är så att alla typ 30 redaktioner jag sökt sommarjobb på kommer att komma med samma besked nu, om de ens orkar höra av sig. Jag tror inte att det är ett bra tecken att de dröjer med att höra av sig - det brukar betyda ett blankt nej. Och då kommer jag att tvingas tillbaka till campingen och J kommer att va i kylan i Skåne. Men nog om det också.

Solen lyser som sagt här och jag har det på det stora hela ganska bra.

/Ciao

PS! Ebba:
Idag ska jag lämna tillbaka den grungiga tröjklänningen från JC, inser att jag aldrig kommer använda den. Det som inhandlades på Gina var en gul tunika, en vit klänning med knyt i midjan och en svart enkel klänning också med tygband i midjan som jag nog tyvärr får börja använda som topp, jag tvättade den nämligen för varmt och den krympte. DS!

Sol i Stockholm

Tillbaka på jobbet efter en mycket trevlig helg som började med att H:s mamma dök upp på fredagskvällen. Jag hade haft en jätteskön eftermiddag, som började med shopping. Jag köpte två fina klänningar och en söt topp på Gina Tricot, dessutom köpte jag ett par går tights och en  grungig svartvit tröj-klänning på JC som jag faktiskt inte kan bestämma mig om jag ska behålla eller inte. Den är fin och jag är nog kär i den men å andra sidan är den så långt från min stil som jag kan komma. Men vi får se, vågar jag ha den inom de närmsta dagarna så är den nog en keeper, annars får den lämnas tillbaka.

Efter min härliga solo-shopping stack jag hem och sprang in  på thaistället en trappa ner (japp, det är sant, på våningen under oss finns en god thairestaurang). Satt hemma och zappade mellan Så ska det låta och Let´s Dance, men Så ska...var ändå vinnaren, herregud vad jag skrattade! Kolla bara in det
här.

Senare kom H och hennes mamma hem och hade med sig ett gott vin, så vi tre kollade på underbara Legally Blonde och sen kröp jag ner i sängen.

På lördagen kom M hit och vi fikade en stund på stan innan vi tog gröna linjen tillbaka till Sandsborg, sprang in på ICA och köpte lite snacks och stack hem för att fixa lite inför förfesten. Det blev pizza tillsammans med H och lite senare dök våra två kära klasskompisar upp.  Det blev sedan utgång på Blue Moon Bar där vi dansade som galningar i flera timmar. Kvällen fick en lite mindre trevligare avslutning när vi gick ner för att ta tunnelbanan hem och en vakt kom fram och frågade om vi inte kände till att man precis hade dragit fram klockan och att det nu var sommartid.  Nej, det hade vi faktiskt glömt. Det gick allltså ingen tunnelbana så vi fick stappla oss (allla hade höga skor och plötsligt så ont att vi knappt kunde gå)  bort till Centralen och ställa oss i den superlånga taxikön. Vi var hemma klockan fem....

I går var vi ändå väldigt effektiv, fast vi var så trötta. M och jag tog oss till slussen där vi hoppade på färjan till Djurgården. Det var soligt och jättehärligt väder och vi hade till och med solglasögonen på oss! Vi promenerade lite, käkade mat och försökte komma in på Skansen men vi var för sena, så vi tog båten tillbaka till Slussen och därifrån promenerade vi längs med vattnet in till kungsträdgården där vi satte oss ner och njöt av solen och ett glas vitt.

/Ciao

PS! Saknar J.

Friday!

Ja, i alla fall i tanken. Om ett par timmar tar jag flyget hem till Trollis (måste lägga till ett is när man numer är Stockholmsbo). I kväll blir det middag med J och mina föräldrar och i morgon ska jag och J bara mysa hela dagen. Vi ska ut till landet för att passa alla hundar när mormor och morfar sticker på en superkort weekend i Danmark hos den beryktade Nils...Jag hoppas på att besök på Torp och där jag ska köpa ett par nya sneakers, känner sådan enorm vårglädje och då är det obligatoriskt med ett par nya vårskor , har precis försökt hitta en bild på  de jag vill ha men det gick inte alls.

Vi har redan gjort 7 veckor här, H, jag kan inte fatta det!  Det är faktiskt totalt overkligt.

På måndag och tisdag ska jag tillbaks till skolan igen, dags för mitterminsträffen. Ska bli kul att träffa alla klasskompisar igen!

Måste bara passa på att berätta vad som hände mig i natt. Jag vaknar (och är väldigt trött) och inser att det är dags att gå upp. Jag tar min handduk med mig och smyger in i badrummet där jag duschar, peelar hela kroppen med min sockervadds-peeling och rakar benen. Plockar med miig tvätten ur torktumlar och går tillbaka mot mitt rum. Märker att H inte är vaken och tycker att det är lite märkligt,hoppas att det är för att hon bestämt sig för att sova lite längre idag och att hon inte försovit sig. Tittar ut genom förnstren och tycker att det är märkligt mörkt men att det nog blir ljust vilken sekund som helst. Kommer in i mitt rum och fixar lite mer med packningen, krämar in mig med lotion och deo och ska precis ta på mig kläder. Känner mig lite trött så jag bestämmer mig för att sätta på Nyhetsmorgon som jag brukar för att bli lite pigg. Men, det är inte alls Nyhetsmorgon, det är nån konstig actionserie, nu börjar jag bli riktigt konfunderad. Börjar fundera på om vi kanske ställt om klockan till sommartid och att jag glömt det. Sträcker mig efter mobilen och får ett skrattanfall när jag ser vad klockan faktiskt är. Den är inte alls 06:30, den är 00:55. Fem i ett! Jag måste alltså ha drömt att klockan ringde! Sen tar det ett bra tag innan jag varvat ner tillräckligt för att somna om...

/Ciao

/Ciao från en förvirrad tjej

Nej förresten

Jag var visst omnämnd som praktikant  (de har gått in och ändrat i efterhand) men det gör faktiskt inget, för det är precis det jag är och det är jag nöjd med, kändes bara extra härligt  att kallas tillskott för då känns det som om man faktiskt bidrar på riktigt!

Idag sitter jag här i hörnan med S och F och har det faktiskt väldigt kul!




Förresten

Åh, jag blir omnämnd som tillskott och inte praktikant, känns som om det betyder något!

Dags för uppdatering

Ja, Ebba, du har rätt, det är dags för en välbehövlig uppdatering av bloggen. Men jag har faktiskt ganska giltiga skäl till att jag inte har varit så aktiv för vi flyttade ju i torsdags!

Äntligen fick vi komma till vår nya lägenhet och vi älskar den! Den är faktiskt underbar. Tänk nymålade väggar i ljusa färger, slipade trägolv, helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare och flatscreen tv ggr 2. Japp, helt sant!

I lördags var det därför dags för inflyttningsfest och nästan hela tappra Stockholmsskaran från klassen kom och vi hade superkul och kollade på Melodifestivalen  innan vi gick ut. H smet förbi kön och pratade med vakterna som genast släppte in henne, sen fixade hon in mig och en annan klasskompis. Men måste ändå säga att Spy Bar var lite överskattat och ingen Fadde inom synhåll, mest bara översminkade lantisar och vi journaliststudenter.

Jag har nu sökt runt 30 sommarjobb och hoppas hoppas hoppas på nåt i Skåne, det vore så underbart! Fick en underlig överraskning när Hitler ringde mig och frågade om jag kunde komma tillbaka till campingen i sommar igen=). Det trodde jag aldrig skulle ske....

Nej. nu ska jag ut på en liten mini-promenix för att njuta av solen och vårvädret innan jag jobbar vidare.

/Bye bye


Trist

Det här är ett tråkigt inlägg. Jag sitter här med huvudvärk så jobbig att det känns som om skallen snart sprängs. Jag har fått uppdrag att göra som egentligen inte är något annat än slavgöra, men vissa här på redaktionen är tydligen för lata för att fixa såna uppgifter själva. Jag är stressad så jag håller på att gå under. Idag måste jag hinna förbi centralen, tvätta. packa och kolla på en lägenhet. Och J har stängt av sin telefon. 

Så nu har jag klagat färdigt. Hoppas ni har det bättre!

/Ciao