I do feel like dancing!

Fredag och jag är jättepartysugen, men ingen joinar! Ibland blir det så. Men jag tycker jämt att det är jag som tjatar...Är jag knäpp som fortfarande gillar att festa och dansa?..Jag är trots allt bara 23..Det känns naturligt att känna festsug då.

Nåväl, idag har varit en bra dag. Mamma kom hem från sin skidtripp och nu har vi käkat god och trevlig middag tillsammans med gudmor och grannar. Alltid lika kul att träffa dem!

This is Party-Eve today!

image404
image405
image406
image407

NY kjol (love it): Gina Tricot
Topp & Halsband & Strumpisar: H&M

Nä, nu ska jag fortsätta min fredagskväll med mina päron och de andra. Imorgon bitti sticker jag och Ebba till Gbg, hon ska börja leta bröllopsklänning! Spännande! Sedan kommer my darling och hämtar upp oss för att åka tillbaka till Thn. Ett par timmar senare hoppar vi in i bilen igen och åker tillbaka till Gbg - supriseparty för en släkting väntar!

Rysk roulette

image403
Heter pjäsen vi ska se idag:
Semjon lever i misär med sin fru och svärmor i tjugotalets Sovjet. Han är desperat. Han står inte ut längre. Han har fått nog. Han är arbetslös, meningslös, hopplös - en parasit. Han tänker göra slut på sitt eländiga liv. Då dyker plötsligt flera betydelsefulla personer upp och erbjuder honom en storstilad begravning. Så är cirkusen igång...

Den har fått bra recensioner så jag ser definitivt fram emot kvällen!
Innan dess ska jag plugga, jag är nyss hemkommen från ärende i stan och powerwalk i solskenet. Det är en strålande dag!

Onsdag

Är det ju idag och den har för mig bjudit på extrem SLAPPNING. Jag har inte gjort nåt vettigt idag alls...usch ibland är det så och det tycker jag också att man förtjänar...Pratar just med J i telefonen, han hade jobbat över. Han verkade trött, stackarn..Jag försökte tvinga honom att iallafall laga lite köttbullar och makaroner till sig.

Jag har det finfint här hemma och morgondagen blir mer händelserik, då bjuder mormor med mig och Ebba på teater i Göteborg, ska bli så kul!

Här är jag nu:
image400
image401
image402

/Ciao

Travelday

Tja!
Alldeles strax ska jag gå bort mot bussen för att ta mig till Centralen och tåget upp mot Trollhättan. Ska bli så kul att få träffa Ebba, pappa, Zorro och förhoppningsvis mamma när hon tar sig hem från fjällen!

image397
image398
image399
Finurlig fläta=)
Favvoklänning upphittad igen = H&M
Kofta: MQ
Strumpisar: H&M
Knästrumpor: H&M

/Ciao

Här just nu

image395
image396
Ljusen är tända, American Idol står på och diskmaskinen har precis gått för första gången. Jag myser i mina Victorias Secret-mjukisar. Passar på att mysa lite extra med J, åker ju hem till Trollhättan imorgon och stannar till söndag, J joinar på lördag.

/Ciao

Jag idag

image393
image394
Linne: Koola Anna
Kofta: Gina Tricot
Shorts: Gina Tricot
Strumpisar: H&M

Förresten, vi hade ju schlagerförfest här i lördags och alla drack som galningar!=) När J och jag vaknade i söndags var det tomma glas överallt och då bestämde vi oss, trots att detta inte är vår lägenhet (hyr ju i andra hand) vi behöver en diskmaskin!  Vi har alltid haft det eller skaffat det i våra tidigare lägenheter och jag vet inte varför vi inbillade oss att vi skulle klara oss utan en här...Gick ut på Blocket och hittade en i Anderslöv (denna fantastiska håla) för 500, jag prutade ner den till 350 så vi drog dit och hämtade den. Nu står disken inställd i den och förhoppningsvis kan vi köra igång den idag. Så går det när man parar ihop två diskmaskinsberoende latmaskar som vi=) Gotta love Blocket!


Helgen i bilder!

Här kommer en liten blick på helgen, med ett par egobilder från Photobooth, resten ligger på kameran och så fort jag hittar sladden kan jag bjuda på dem med!

image390
Jag i lördags morse, på väg med J ut på stan för shopping av mat, kläder och vin!

image391
Tunika: Cubus
Jeans: Gina Tricot

image392
Och skönt slappt i söndags när vi åkte och köpte en diskmaskin och käkade söndagsmiddag hos J:s föräldrar

Förklädesklänning: Inköpt i Danmark
Topp: H&M
Kofta: MQ
Inviger mina nyiköpta Converse - våren är här!

Just nu sitter jag och kollar Oprah. Var i skolan mellan 9 och 12, sen bjöd jag J på lunch på White Shark= vardagsromantik! Idag måste jag åka till Lund och lämna och hämta böcker på Andrahandsbokhandeln och ikväll kommer J:s pappa för att hjälpa oss och installera den nyinköpta diskmaskinen.

/Ciao

Vi just nu


image388
image389
För ett ögonblick sen var vi så här glada men just nu är vi mindre glada. Har precis varit och handlat en favvorätt, lax med pestoröra i ugn....Men ugnen här i lägenheten funkar inte! Kul....nu kommer allt gott vi fixat ihop gå till spillo...Fy vad surt....

Jaja, vi får göra det bästa av kvällen ändå..jag blir gräsänka ikväll, J ska iväg på fest hos några kompisar...Men men, På Spåret är det i alla fall, jippie!

Me today

image382
image386
image383
image384
Topp: 365 Degrees Sunshine, MQ
Jeans: Replay

Kvällen

Gårdagskvällen blev jättelyckad. Maten var toppen, vi gick på S:t Markus Vinkällare och ingen av oss hade varit där tidigare. Det var ett väldigt fint ställe, rustikt och gammalt, som en borg, men stenar och tegel, nere i en källare. Fantastiskt romantiskt! Alla tända ljus överallt gjorde sitt också. Maten var som sagt kanon, men hjälp vad vi åt! Först var det goda kalla rätter, sill, ägg, rom-cheesecake osv, sen en fantastisk soppa med vitt vin, grädde, fisk och saffran, efter det småplock av grönskaker och kött. Det följdes av hela sex olika varmrätter (som tyvärr var det enda vi inte var helt nöjda med), ostbricka samt ett läckert dessertbord. Till denna lyx drack vi både rött och vitt vin och pratade om det mesta. Vi skojade och pratade om hur vårt liv skulle se ut om fem år igen, då vi kommer att ha varit ihop 10 år! J trodde att vi skulle vara gifta, ha köpt ett fint hus och ha fått vårt första barn. Vi skojade om att våra föräldrar var hemma och tog hand om barnet=).

Det låter som ett trevlig framtidsdröm tycker jag!

E + J = SANT!

Idag firar vi fem år ihop, fantastiskt! Jag älskar dig så Jesper, du är underbar!

image378
image379
image380
image381
Vi firar med romantisk middag ikväll. En weekend på nåt mysigt pensionat var på tal, men det vill vi hellre göra senare  i vår.

Ha en fin dag alla!

I'm back - and happy!

Jajamän, today is a good day! Sån enorm börda som lyfts från mig nu när tentan är avklarad och inskickad, skönt!
Idag har jag varit en sväng i skolan och träffat min nya grupp som jag ska samarbeta med framöver, de verkar superschyssta. Dessutom har jag fixat en liten överraskning till någon, kan inte skriva mer nu men förhoppningsvis blir den lyckad!

Om en stund kommer Karin hit för att låna lite grejer till sin Åretripp, imorgon drar hon dit för att jobba en vecka med ett event för företaget där hon gör praktik. Förhoppningsvis hinner vi med en kopp te innan hon måste vidare, vore mysigt. Jag har varit duktig och städat och plockat i lägenheten, till och med satt på en maskin med våra sängkläder. Det är verkligen lyx med egen tvättmaskin i lägenheten.

Funderar på att ta en sväng på stan sen, lite som måste shoppas, men kanske sparar det till imorgon. Då firar jag och J dessutom fem år ihop, mäktigt och så stort!

Ha det gott så länge

image374
image375
image376
Här är en glad Eva idag, iklädd: Poloklänning: H&M, strumpisar, Åhléns (inköpta på vår blixtvisit i Stockholm igår), knästrumpor, H&M.


Gravid igen?

image373
Det har spekulerats rätt länge över om Angelina Jolie väntar sitt och Brad Pitts andra barn. Igår läste jag på text-tv att så faktiskt var fallet. Därför är jag rätt förvånad över att varken
People eller Perez har gjort nåt på det, borde de inte det om det är sant? De brukar veta det mesta...

Well, well, den som lever får se (som den gamla klyschan säger).

Child of the 80:s

Ja, jag är verkligen just ett sånt, en 80-talist ut i fingerspetsarna. Lånar några av de allra bästa igen-känningsfaktorerna från gruppen med nästan samma namn på Facebook. 80-talister: Enjoy!

  • Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
  • Vi som hade bänkar med lock på
  • Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)
  • Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
  • Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
  • Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
  • Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
  • Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
  • Vi som var de första i backen med snowboard
  • Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
  • Vi som använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet
  • Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
  • Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
  • Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
  • Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka

Älskade fredag

Sitter på bibblan och pluggar, väldigt skönt ställe att sitta på. Det är inte nödvändigt att va knäpptyst men ändå är det lugnt. Dessutom koncentrerar jag mig bättre här, kan ju inte "bara" sätta på tv:n för att se Oprah eller så =bra för Eva.
image371
Me today:
Lila topp: Topshop
Förklädeslänning: Inköpt i Aalborg
Strumpisar från HM

Kolla in den fina utsikten från bordet där jag sitter:
image372

Tyvärr har internet lagt av i lägenheten (det var nog nån som kom på att vi surfade på deras olösta nätverk och låste det). Men jag ringde internetleverantören och förmodligen kan vi få på det redan i helgen, det fanns nämligen ett uttag i lägenheten.

Ikväll ska jag träffa Karin en sväng, vad säger du, kanske afterwork på Café le fil du Rasoir? Sen vara hemma och kolla På Spåret tillsammans med alla pensionärer=).


Ha en fin dag!

PS! Bilder på lägenheten kommer snart!

Ljus i vårt hus

Igår hann jag med en tripp till Lund och Andrahandsbokhandeln och ett besök på ett av mina favoritställen - IKEA! Jag var ute efter ljus och annat som skulle göra vårt nya hem ännu mysigare. Jag är nästan beroende av ljus, helst vaniljdoftljus, de gillar jag bäst. Igår gjorde jag i ordning det här lilla fatet, som jag passar på att tända nu på morgonen också.
image370

Tandläkarbesök

Kom just hem från ett besök hos mina nya Malmötandläkare, en mycket trevlig gubbe som kollade så att allt såg bra ut och det gjorde det. Fick råd om hur jag ska slippa problem med visdomständerna som håller på att växa ut. Summan blev 491 kr och det tyckte jag allt det var värt.

Nu kollar jag Oprah och ska strax laga lite lunch, färsk svampravioli med ostsås, mmm! Vågade ju inte äta innan jag gick till tandläkaren.

Om ett par timmar ska jag hämta upp Karin (och kanske Ulrika) och så ska vi åka till Lund och lämna in och hämta ut lite böcker från Andrahandsbokhandeln, sen ska jag och Jeppe kanske åka till Ikea, annars bara mysa hemma.

Idag inviger jag örhängen som var en examenspresent, fina va?
image367
image368
image369
Klänning; GIna Tricot
Strumpbyxor: H&M

Åh just det ja, lägenheten är verkligen TOPPEN! Kunde inte ha hittat en bättre. Läget är super och den är fantastisk!

/Ciao

Movingday!

Yes, idag går ju flytten till nya lägenheten. Hoppas jag kommer gilla den (har ju faktiskt inte sett den än, litar på J:s omdöme).
image365
image366
Topp: Monki
Jeans: Gina Tricot


Idag har jag varit väldigt duktig. Men det finns ju olika sätt att va duktig på, inte sant? Jag har i alla fall skickat iväg en mass jobb angående sommarvik och jobb för försäljning, men jag har också pysslat med mig själv och bytt ut det lila lacket mot fräsch fransk manikyr, som jag fixat med hjälp av nagellack, nothing else. Vårigt, eller hur?

/Ciao

Schlagersaturday

Så här söt var jag i håret i lördags, när jag gjorde det jag gillade bäst - nämligen kollade Melodifestivalen!
image362
image363
image364
Topp: Gina Tricot
Kjol och strumpbyxor : H&M

I helgen har vi varit hemma hos mina föräldrar i Trollhättan, dessutom kom brorsan hem och vi firade hans födelsedag med ett trevligt semmel(?)kalas på lördagen. Förutom kalaset hann vi med schlagerkväll, thaimat och att flytta bort alla möbler från vår lägenhet. Förhoppningsvis kan den nye hyresgästen Jonas flytta in redan i dag eller imorgon.
Det allra roligaste idag: Vi flyttar in i vår nya lägenhet, jag är så GLAD!
Det är en jättefin 2:a på Västra Rönneholmsvägen och den är möblerad, perfekt för oss!
Jesper slutar klockan 17, då ska jag vara där med första lasset, sedan blir det ytterligare ett par vändor ut hit till J:s föräldrar där alla våra saker (kläder och prylar) för tillfället står). Det ska bli så spännande och skönt att få vårt eget igen.

Idag är plugg och frilans på schemat, hörs senare!

/Ciao

Gossip girl

Har ni inte sett denna fantastisk serie ännu - gör det nu! Den är helt underbar. New York-miljöer att längta (tillbaka) till, sjukt snyggt klädda (och coola) Serena och Blair. Blair levererar fantastiska repliker, fyllda av svart humor och jag skrattar högt! Serien är desutom fylld med fantastisk musik. Räcker inte den, njut av ögongodis i form av Dan och Nate.
image358
Hela gänget

image359

image360
Blake Lively som Serena van der Woodsen

image361
Leighton Meester som Blair Waldorf

Jag är helt klart addicted, lovar att ni kommer att bli det också!

Mineralmakeup

Nyss hemkommen efter en sväng på stan (a.k.a. Oden i Trollhättan) och jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt nåt  jag velat pröva superlänge - mineralmakeup!
Den här kommer frå Isadora, som verkade ha det största utbudet och dessutom de vettigaste priserna. Det är alltså en mineralfoundation, i puderform, som man applicerar med den lilla runda borsten. Det går att uppnå ett täckande resultat även om den är i puderform, det är bara attt jobba in lite mer. Ska bli mycket spännande att testa den senare, jag har ju redan lagt på foundation i morse och när jag stod där och kletade in ytterligare på makeupsvampen fick jag nog och kände att jag ville ha nåt fräschare.
image357
Mineralfoundation: 160 kr
Kakubi brush: 145 kr
Dessutom behövde jag en ny eyeliner, slog till på min favorit: Maybelline Liner Matic

Happy birthday honey!

Min älskade vän Ebba fyller 23 idag och det vill jag självklart uppmärksamma, trots att jag inte kan vara i Linköping och fira henne.

image353
Ler som en strålande sol!

image354
På S:t Gertruds uteservering, afterwork, i somras

image355
Mina största favissar, Karin och Ebba

image356
Du betyder så mycket för mig, LOVE YOU!
Hoppas du får en helt underbar födelsedag vännen, längtar tills vi ses!

KRAM OCH PUSS

Torsdagsslappning

Tjenixen bloggen!
Hittills har jag det så skönt hemma i Trollhättan. Alldeles strax ska jag iväg och hämta upp mamma på jobbet, innan dess ska jag hinna handla. Idag har det bara varit lugnt och skönt, jag startade dagen med en lovely poewwalk med Zorro. Åh vad fin dag det varit! Strålande sol, ett par plusgrader, alldeles blå himmel, små spridda snöfläckar här och där, fågelkvitter och fullt med syre i varje andetag -  älskar såna här dagar!
image351
Ser ni mitt fina nya Mavalalack, mörk sidenlila, Mexico tror jag den heter.

image352
Bekväma kläder:
Svarta jeans: Bik Bok
Topp: H&M

Trevlig tisdag

Idag har jag haft det TOPPEN! Först fick jag sovmorgon till kvart över nio, sen slösurfade jag och sökte en massa sommarjobb, kollade Oprah och till och med på Våra bästa år=). Klockan halv fyra hämtade jag upp Karin och så åkte vi en sväng förbi Burlöv Center och sen till Lund där jag hämtade upp böckerna jag fyndat på Andrahansbokhandeln, så billigt förresten! Efter Lund drog vi tillbaka till Malmö, hämtade upp Jeppe på jobbet och åkte bort för att titta på drömlägenheten i Slottstaden. Fortfarande så fin, men tyvärr rätt så skum kille som ville hyra ut den, fick lite konstliga vibbar och litar inte riktigt på honom. Dessutom känns det som om han lurar oss rejält med den skyhöga hyra han vill ha ut, 6000 för 55 kvm...Too much. Vi åkte en sväng till Andy och sen släppte Jeppe oss vid Folkets Park där vi mötte upp Karins trevliga klasskompisar och käka en god middag på Ölcaféet, mysigt!

This was me today (nu är kjolen utbytt mot mysbyxor och jag packar för jag sticker till Thn imorgon)
image349
image350
Rosetttreöja, 365 SUNSHINE, MQ
Plisserad kjol, H&M
Leggins: Gina Tricot

Nä, back to packning och lite pussning på Jesper!

Ville bara tipsa om...

... ett av mina favoritlack, Mavalas La Paz (nr 71). Supersöt rosaröd, flickig färg som piffar upp vilken outfit som helst.

image348

Bilder från Café le fil du Rasoir

image342
Jeppe (till höger) med storebrorsan Andy

image343
Lisa, Andys trevliga flickvän

image344
BIG smiles från kärleksparet

image345
När det blev lite kyligt passade jag på att ta på mig min fina lila sjal

image346
Puss

image347
Jeppe-Peppe

SUPERtrevligt var det och så fint!
Just nu bloggar jag från nya min nya skola, Malmö Högskola, där jag sitter i bibblan och slösurfar, jobbar och pluggar, väldigt najs här faktiskt.
Ingen lägenhet ännu, men ni får hålla tummarna för oss.

/Ciao

Lördag i nya staden

image337
 
Så här såg jag ut när vi stack iväg till Café du Fil du Rasoir, mitt emot Centralen i Malmö. Jag, Jeppe, Jeppes bror Andy och Andys Lisa (som jobbar där). Mycket fint ställe, fantastisk mat och miljö! Tack Lisa för champagnen!

Kram på er