Mums

I går lagade jag supersmarrig färskpasta med ost- och skinksås, idag blir det tacos, det kan visst va kul med storhandling=).

image178

Dagarna går SÅ fort, läskigt nästan. Nu är det inte ens fem veckor kvar här på jobbet, vilket känns helt sjukt. Jag trivs jättebra och det känns nästan trist att det snart är slut. Hoppas att jag kommer att få ett lika roligt jobb i januari när skolan är slut. Men även om jag trivs så bra så längtar jag till ett par saker i höst:
Jesper och jag ska få bo själva igen
New York, New York, New York
Tid för långa sköna promenader
Klasskompisarna
Myshelger vid kusten
Roliga festhelger i Linköping (september blir väl bra, Ebba?) och Malmö (det kommer inte ens kännas som om jag flyttat Karin)
Stockholms-tripp, måste ju få hälsa på Stinas bebbe och alla andra trevliga storstadsbor

Ikväll blir det som sagt tacos, promenix och städning.
Imorgon efter jobbet ska jag träffa Karin, kul!

/Ciao


Long time

Så längesen jag bloggade nu, men orkar inte med någon bloggångest, då är det bättre att skriva när man har nåt att berätta. I helgen var jag och J ute på landet och gjorde i princip ingenting. På fredagen åt jag god middag med mormor som väntat uppe, det blev krabbor, I love! På lördag var vädret fortfarande regnigt och blåsigt så mellan skurar och stormar satt vi ute i solglimtarna. J och jag åkte till Torp där jag shoppade smink som var slut. Jag fick med mig eyeliner, hudlotion, makeup-svampar och en ny foundation men jag fick med mig fel nyans hem...Snyft, alla tuber stod huller om buller och jag såg inte att jag fick med mig fel och det är ju ingen bytesrätt  på smink, surt. Därför ser jag ut som ett lik idag, den är alldeles för ljus=). Jag måste stanna vid Mobilia och köpa med mig den rätta nyansen hem, annars blir jag lika likblek imorgon igen...Lördagen avslutades med jättegod middag och för mig som ofrivillig barnvakt till sex barn....Kan ju bara säga att det dröjer LÄNGE innan jag överhuvudtaget funderar på att skaffa egna barn även om det heter "mina barn och andras ungar".

Ikväll följer jag eventuellt med J till Simrishamn och kollar på en ny motorcykel åt honom. Pratade just med Karin och vi bestämde oss för utgång på fredag, längtar!

/Ciao

Mina favvo-pics från Fallens

image163
Karin & Ebba

image164
Karin & Ebba igen

image165
Karin, Miccan & jag (+ nån okänd snubbe som också ville vara med på kortet=)

image166
CC & jag

image167
Miccan, Karin & Jenny

image168
Miccan, jag & Karin på Butlers

image169
Miccan, en gapande jag & Karin

image170
Anna framför sin massiva TV

image171
Tjejer i Annas soffa

image172
Dans?

image173
Coolingar - Karin & Ebba

image174
Bästisar

image175
Miccan & jag på Lippz scen

image176
Dance!

image177
Miccan & jag (med min älskade kamera som jag drömde att jag tappade i golvet i natt)

Och lite fler pics

Sorry Miccan, kan inte motstå att lägga ut dem här också=).

image153
Andreas, min favoritnorrlänning och hans blivande hustru/ min kära vän och favvo-kusse Ebba

image154
Bror Per

image156
Partygirls!

image157
Underbar bild på Karin

image158
Anna och Karin

image159
Jag försöker mig på en sexy-pose (något misslyckat=)

image160
Crazy K och cowboy

image161
Le ännu bredare Eva!

image162
Favourite peeps! Miss Ebba and miss Karin


Bilder från Fallens

Måste lägga ut lite bilder från Fallens i helgen. Vi hade hur roligt som helst! Thank you girls (and brother)!

image148
Jag och Anna

image149
Karin poserar coolt (?) med Ebba och Emelie i bakgrunden.

image150
Miccan och Karin på G inne i öltältet

image151
Snyggaste syskonen=)

image152
Happy girls!
Jag, Miccan, Jenny, Karin och Anna

Tack
Miccan för lånet av bilderna, ska lägga ut mina så fort jag bara kan!



back at work

Usch, oförskämt mätt just nu. Proppade i mig en mumsig sallad till lunch och käkade just en scones som jag köpt med mig (eller egentligen var det Karin som köpte den).

Segt idag. väldigt segt. De flesta här på jobbet verkar vara måndagströtta och det är en tyst och koncentrerad stämning här. Tydligen ska  vi  fika allihopa snart,  fasen att jag åt den där sconesen=).

En massa roliga jobb har jag just satt mig in i. Relationer är ledordet och det tycker jag är kul!

Längtar massor efter J som varit och kollat på Formel 1 i Tyskland med killkompisar över helgen. Ska verkligen bli kul att ses ikväll, undrar bara när han kommer hem. Vi är hundvakter den här veckan så idag är Zorro i tryggt förvar hos Fredde och jag ska hämta honom på vägen hem.

/Ciao

PS! Helgen var UNDERBAR OCH FANTASTISK ROLIG!!! Så himla kul att träffa Anna och Miccan och Ebba. Ser fram emot Aalborg massor, tjejer!

Det här trodde jag inte

Det här trodde jag verkligen inte. Vem kunde tänka sig att fru Beckham inte var helt perfekt och framför allt - Hur har hon lyckats dölja det tidigare?

image146
image147

Wihi!

Om ett par timmar åker vi upp mot Trollhättan! Jippie! Fallens ska bli så kul!

/Ciao

Karin

Är bara för kul. Idag lunchade vi här i Västra Hamnen och hon kläckte ur sig följande obetalbara citat.

De borde börja ta inträde här (när vi promenerade omkring bland alla fantasifulla hus och kände oss som vi befann oss i en sagovärld eller lilleputtland).

Vet du, katter är såna som bara ökar i värde. De kostar typ ingenting när man köper dem och kolla nu (en stackars kattägare var förtvivlad för att katten var bortsprungen och hade satt upp lappar överallt där de erbjöd 2 000 kronor i hittelön!)

Vet inte vad jag skulle göra utan henne! Skönt att ha såna här personer som lyser upp ens liv!

/Ciao

Fri från kli- och sommarångest

Tea tree-oljan fungerade. Gud så skönt, har haft den konstant i handväskan sedan dess. Så skönt att slänga på myggbetten när de börjar klia.

Nu känns det som om sommaren kommit även om den nästan glider förbi mig på ett sätt. Inte så att jag är bitter över att jobba, jag ÄLSKAR mitt jobb men jag har aldrig varit med om att jag bryr mig om själva sommaren så lite. När man sitter på kontoret mellan 8-16.30 varje dag så spelar det liksom ingen roll om det regnar eller om det är badväder. För mig skulle det lika gärna kunna vara höst eller vår nu (men vintern kan jag inte påstå att jag längtar efter ännu=). På ett sätt är det rätt skönt att jobba hela sommaren, man slipper den där konstanta pressen som lediga semesterfirare verkar lida av. DET MÅSTE VA FINT VÄDER, DET MÅSTE VA SOL IDAG!!! Jag bryr mig ju inte om det och kan istället va rätt nöjd med tillvaron oavsett väder.

Ikväll ska jag till nagel-Daniella för att göra en påfyllning och fixa en nagel som gick av igår, snyft.Det hände precis när jag betalade i Ica affären här nere, tur att ingen såg=).

Till helgen blir det
Fallens och jag längtar. Längtar efter halvljummen (den är alltid det=) cider i öltälten, allsång till "Sommartider" och langos innan man går hem. Längtar efter att få festa med my girls och träffa mamma, pappa och Zorro. Hoppas på att brorsan också kommer hem från Norge så jag får träffa honom också.

/Ciao

Sol i Malmö

Tittar ut genom fönstret och himlen är alldeles blå. Haha, såg just att två av flaggorna utanför Maxi-butiken(den jag ser snett framför Turning Torso) lindat in sig i varann. Det ser alldeles snedvridit och konstigt ut. Undrar vem som ska tvingas klättra upp och fixa det?

Helgen har gått (för) fort. Festen i lördags blev jättelyckad, alla tyckte maten var bra och folk stannade ända till fyra. Själv smet jag och la mig vid två innan de värsta fyllegrejerna började (skrik, kräk och lite annat). Då var det så skönt att gå och lägga sig och vakna upp och va fräsch och pigg. Gårdagen gick mest åt till röjning efter festen men jag hann med lite bad i vår lilla trädgårdspool också. Karin joinade och vi låg och solade och läste bok. Sen fick vi äntligen tag på de resterande Heroes-avsnitten som CC var snäll och brände åt oss. Vi slog oss ner i soffan med varsin pizza vid sex-tiden och låg där fram till det var läggdags. Nu är jag HELT inne i serien och kommer sätta mig ikväll igen, efter en prommis och kolla på fler avnitt. Heroes är som en drog.

Jo, förresten så är jag så otroligt myggbiten. Det är värre än Bulgarien. Jag sitter här och kliar mig konstant, chefen tipsade om Tea tree oil, ska testa det så fort jag kommer hem, J har kollat så att det finns!

/Ciao

Kul att det är fredag

Ja, nu har de äntligen lovat bättre väder, hoppas på första solen på 3 veckor här nere i Malmö. Känner att jag behöver den fast jag jobbar, jag har ju inte ens varit på stranden och badat en ända gång ännu. Fy skäms!

Pratade just med Karin och vi snackade om gemensam GI-middag, me like! Känner för att bara komma hem, gå en lång promenad och kanske göra lite yoga och sen käka god middag med gott vin och roliga kompisar.

I morgon är det dags för vår grillfest i Gessie, hoppas att många kommer och att vädret håller i sig. Vi ska ju grilla och leka lekar och annat så det vore skitjobbigt om det skulle regna.

/Ciao

Torsdagslista

Tack Sköna Helena för inspiration till listan.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att vi fick handlat allt till festen, att mina förslag fick bra respons på jobbet och att J och jag äntligen fick tid för en riktig myskväll.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Körde J till mejeriet.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Käkade frukost med mina kollegor.
Det sista du sa högt? Okej.
Det senaste någon sa till dig: Det behövs inte.
Vad har du druckit idag? Ingenting, hjälp! Får nog gå och hämta lite vatten, finns bara äckligt apelsin-te här på jobbet som jag avskyr!
Vad var det senaste du åt? Naturell yoghurt med Axas balance fullkornsflingor och valnötter.
Vad var det senaste du köpte? En massa, massa mat på City Gross igår.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Där jag bor just nu: Mörkbrun, där jag är skriven: skogsgrön, där jag ska bo i höst: träfärgad.
Vad är det för väder hos dig nu? Regn och blåst (blåser alltid i Malmö).
Godaste glassmaken? Ben och Jerrys Cookiedough.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, det gör jag.
Sover du tungt? Precis när jag somnat sover jag väldigt tungt och vaknar knappt av nåt men ju närmare morgonen, desto lättare sömn.
Drömmer du mardrömmar? Ja, tyvärr gör jag det då och då fortfarande.
Favoritlåt just nu? Jojos "Anything".
Vad ser du om du tittar till höger? En hylla/dokumentskåp som är överöst med skönhetsprylar, böcker och tidningar.
Vad gör dig glad just nu? Att livet är härligt, att jag har roliga grejer att göra idag!
Vad ska du göra härnäst? Jobba, jobba, jobba! Intervju strax.
Höger eller vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Nöjd och pigg.
Favoritgodis? Apelsinchoklad.
Kläder just nu? Svart skjortklänning, sidenband i midjan, svarta leggings, sneakers.
Sommarplaner? Jobb, Fallens, Liseberg eller Skara Sommarland, dagstur (eller eventuellt sova över) till Köpenhamn.
Hur många kuddar sover du med? 3.
Spelar du något instrument? Nej, totalt omusikalisk.
Morgon eller nattmänniska? Kan nog vara både och, men i jämförelse med J är jag helt klart en morgonmänniska.
Vad är viktigast för dig? Mina nära och kära.
Är du kittlig? Extremt!
Snarkar du? Näpp, men pratar i sömnen ibland.
Stjärntecken? Skytt.
Äckligaste insekten? Fästing.
Stökigt eller välstädat? Jag har blivit mer ordningssam på sistone men önskar fortfarande att jag såg till att ha det mer välstädat.
Längtar du mest efter just nu? Ett glas mineralvatten och solen!!!

Monday morning

Herregud, jag är redan inne på min 6:e jobbvecka! Det är helt sjukt att det gått så fort! Nu är det bara knappt 8 veckor kvar här. Känns väldigt underligt att halva sommaren snart har gått...

Helgen har varit toppen. I fredags vid 18.30 blev det afterwork på
Tant Gertrud med my girls. Superkul och gott med mat och mousserande. Efter det styrde vi kosan mot Lilla Torg och Moosehead där det blev lite mer vin och nån drink. Vi kände att vi inte ville vara ute för sent eftersom vi skulle gå upp sex morgonen efter så vi hyrde film och köp0te lite Ben och Jerrys glass. Vid tolv slocknade vi alla och sov gott tills klockan ringde vid obarmhärtigt tidiga sex! J kom och hämtade upp oss tröttisar och sen körde vi till Rödby där vi tog färjan till Puttgarten. Jag gjorde riktiga superfynd där och kom hem med fem flaskor mousserande, runt tio vanliga vita och ett par bag-in-box. Allt för runt 700 kronor!

Ebba och jag orkade inte göra särskilt mycket när vi kom tillbaka från Tyskland på eftermiddagen men vi handlade med oss en massa god mat och åt grillad fläskfilé med grönsaker och goda såser. J åkte på fest men vi kollade mest på djurpolisen i Houston på Animal planet och drack rödvin. Karin kom vid elva när hon jobbat klart. Mysigt med tjejkvällar!

Igår blev en nästan lika lugn dag men med inslag av rätt mkt motion. Vi sov ut, åt en lång och god frukost och sen gick vi ut på en lång powerwalk och efter det gav vi oss på poweryoga! När J kom från jobbet åkte vi bort till vårt gamla neighbourhood Kulladal och spelade minigof i stormen. J vann, jag kom tvåa och Ebba trea. Både Ebba och jag hade vaknat med ett konstigt sug på morgonen efter spicy barbeque chicken wings så vi bestämde oss för att försöka göra egna. Vi åt dem med blue-cheese sås/dipp(som jag gjort själv), selleri- och motorsstavar. Godaste chicken wings jag ätit nån gång!

Efter jobbet ska jag åka och träffa tjejerna men vet inte riktigt vad vi ska hitta på ännu. I morgon åker Ebba tillbaka, snyft...

/Ciao

Fullspäckad (regnig) helg

Ebba har anlänt till Skåne och ligger efter mycket om och men just nu och vilar hemma hos Karin. Skönt för henne som jobbade natt och sedan satte sig direkt på tåget, som självklart blev försenat.

Det regnar som satan här i Malmö och jag är nästan lite orolig för att köra ut till huset, men måste dit för att byta om och packa lite grejer. Ikväll ska vi på afterwork, blir förmodligen S:t Gertud som verkade vara ett stort, kul ställe. Men det blir  ingen sen kväll, i alla fall inte som det ser ut nu=). Sen går vi hem och lägger oss och sover hos Karin och tidigt i morgon bitti hämtar J upp oss alla ocjh så drar vi till Tyskland för att handla vin och öl.

/Ciao

nu får det vara nog

Med det här regnet. Jag orkar faktiskt inte längre. Varför ska Norrland ha sol och inte vi. Skåningarna som kallar det här Sveriges riviera..Hmm, är väldigt besviken på Malmövädret.

Men, som det så fint heter: efter regn kommer sol och det tror jag händer rätt snart. Hoppas på bättre väder i helgen när Ebba kommer. Det blir så mycket roligare med lite sol, då kan man grilla och bada lite i poolen.

Igår pallrade jag mig in till stan på kvällen för en powerprommis med Karin. Vi stack till affären och köpte ingridienser till en god sallad som vi avnjöt framför Harry Potter - Behind the scenes.

Ikväll ska vi ha återinföra begreppet sleep-over (kolla film och käka gott) och det ser jag fram emot!

/Ciao

min rygg gör ont

Och min nacke, arm och handled. Hjälp, börjar jag få alla kontorssjukdomar nu? Känns väldigt tidigt, har ju bara suttit framför datorn här i snart en månad men jag satt ju iofs fyra månader på Veckorevyn innan. Kanske började där...Hmm, jag är i alla fall en riktigt duktig flicka och gör allt för att motarbeta mina små syndrom redan från början. Idag har jag och rep.chefen varit uppe och hämtat ett fint arm/handstöd så att man ska slippamn lyfta händerna till tangentbordet hela tiden. Dessutom sitter jag rakt som en stolpe i ryggen, försöker slappna av i axlarna och använder lite zon där det gör som mest ont. Tänker motverka det här genom mer träning, tror att träning är bra mot allt.

Den här veckan har gått rasande fort hittills, jag har svårt att fatta att det är torsdag imorgon. Längtar efter min springtur som jag ska bege mig ut på efter jobbet. Måste bara ladda upp iPoden först.

/Ciao

iq fiskmås

Okej, ibland är jag lite mer korkad än annars (fast rätt så charmigt ändå).

Två av de senaste sjuka grejerna jag sagt som fått både J och andra i min närhet att skratta högt.

"Det måste va hur långt som helst, den är jättestor ju, kolla bara"!
Säger jag och pekar på Danmnark, inte Ven, när J och jag passerade Landskrona på väg ner till Malmö i söndags och J föreslår att vi borde ta med Bing och Tessan och deras små och cykla runt den i sommar. Well, Skåne, Danmnar, who cares=)?

"Aha, det är därför det heter moonar"!
En snilleblixt slår ner i mitt huvud när mamma helt oväntat drar ner brallorna för att kissa och en vit halvmåne uppenbarar sig ute i skogen på vår vandring.

/Ciao

Kärlek







Jag (helt osminkad - fantastisk prestation för mig personligen) med min älskade

Seg, segare, segast

Jag blir galen. Det här är officiellt VÄRLDENS LÅNGSAMMASTE DATOR- alla kategorier. Först tog det en evighet att föra över bilderna och jag tror att jag hinner få grått hår innan någon laddas upp här. Hmm, får försöka med datorn där nere istället, om den blir ledig nån gång...

BILDER UTLOVAS IKVÄLL

Idag ska jag äntligen sätta mig och lägga över alla kort jag tagit under sommaren, så en bilduppdatering utlovas senare idag!

Helgen i Thn var riktigt härlig. På fredagen körde vi direkt till Landet, efter att ha hamnat i bilköer i över en timme i Göteborg. Mormor och hundarna hälsade oss välkomna och ganska snart kom mamma, pappa och Zorro. Det blev inget bad tyvärr, det regnade mest hela kvällen. Men vi åt god mat och drack rödvin. J gick med pappa och min morbror Georg upp till huset på berget där det var lite fest. Jag stannade kvar med mamma framför tv:n, var verkligen helt slut! När J sedan kom för att lägga sig hade jag nästan precis somnat med ljuset tänt och allt, haha! Jag var verkligen trött=)!

På lördagen stack vi in  till stan och  jag, Ebba och mamma stack ut på en powerwalk i regnet. På kvällen gick vi och käkade supergod libanesisk meze. Mmm! Me like!

Igår hann vi med en riktig friluftsdag innan vi styrde kosan mot Malmö. Vi var ute i skogen med mina föräldrar och grillade korv. Väldigt länge sen jag var ute på en riktig skogsutflykt men det var faktiskt jättemysigt. Vi käkade god middag och sedan satte vi oss i bilen. J ville bli avsläppt inne i Malmö, han skulle på fest med sin bror och en massa andra galningar. Jag körde ut till huset och la mig framför tv:n, skönt det också! Får se om jag får liv i my man och om han överhuvudtaget svarar i telefonen, har ingen aning om hur sent det blev för honom igår, men det ska jag ta reda på!

/Ciao

Erkännande

Okej, jag erkänner. Jag blir barnsligt glad över nyheten att Spice Girls ska göra comeback igen. Måste få biljetter till någon konsert. Jag var ett megastort fan när de var som störst och hade hela rummet tapetserat med Spice girls planscher, därför känner jag att jag måste se dem igen (såg dem på  MVT Awards i Sthlm 2001).