Early morning

Godmorgon!

Redan på jobbet, många tidiga mornar och långa dagar nu inför E & A:s bröllop! Igår satt jag och Jesper uppe länge och fiaxe med festprogrammet, det blir så fint! Hoppas att E gillar det!
Igår åkte jag direkt till Lund efter jobbet för att hämta upp Jesper när han slutat, sen åkte vi och fixade finfin 60-års present till min pappa som fyller nästa torsdag.  På lunchen var jag på ett köpcenter för att köpa ny agenda, slog till på en snygg svart med stor plats att skriva vid varje dag. Dessutom kikade jag lite på skor att ha till bröllopet och jag hittade ett par tänkbara på Nilssons skor. Ett par gräddvita pumps med tjockare träliknande klack, snygga och lätta att gå i. Köpte dem inte men de är helt klart ett alternativ.

Hörs senare!
/E


Lomma beach!

I lördags sov vi ut på riktigt, så skönt! Sen drog jag med Jesper till Lomma beach och där var vi ett litet tag, men det blev nästan för outhärdligt varmt så vi orkade inte ligga kvar. Istället käkade vi god kebabsallad och körde sen hem och fixade lite i lägenheten, duschade och gjorde oss i ordning för kvällens fest i Gessie! Vi åkte dit vid fyra för att hjälpa till att fixa lite innan middagen.

Sötis!


Barsebäck skymtade i fjärran


Smile!

Öresundsbron


Fint!


I bilen på väg till Gessie, skönt att inte sminka sig som vanligt när det är så varmt, föredrar att lägga på det sista (mascara, eyeliner och ögonskugga) precis före festen.


Kubb- självklart tjejerna mot killarna! Anna-Karin, Nina, jag och Linda


Johan, Andy (J:s storebror), Andy (från Australien) och Fredrik


Okej, vi kanske förlorade, men jag tycker att vi vann!


En del av kusinligan (japp, det var ju trots allt en kusinträff)


Jeppe, Agneta och moi

Nä, nu ska jag kolla på Journeyman, J tycker att jag är trist som bara sitter vid datorn=)

Kram på er

Sommar, sommar, sommar!

På sistone har det mest handlat om jobb och sedan bad och sol och det är ju det sommaren ska handla om, eller hur?=)

I torsdags var vi på picknick i Västra Hamnen med Robban, Ulrika och Scones:

Kärleksparet!


Äter grillad kyckling som en riktig man=)


Scones var varm, det var vi alla!

Vackra Malmö!

I helgen har vi badat!

På väg till Kämpingestranden i Höllviken i fredags kväll


Vinden fläktade skönt!


Visst ser det ut som Danmark?=)


Jespers föräldrar hängde med, men bara jag och Jeppe (knappt) vågade oss i=)

Fler pics på senaste tiden kommer i nästa inlägg!


Torsdag

Godmorgon!
Det är SÅ lugnt här på jobbet idag. Märks verkligen att det är semestertider för det är så tyst och nästan alla kontor står tomma. Får man klaga lite så känns det ju aningens tungt att vara här när det blivit sånt toppenväder, riktig sommar! Redan vdi halv åtta när jag gick ut till bilen var det härligt varmt. Åh, längtar så till helgen! Försöker dra med mig J till stranden, helst båda dagarna, men får se om jag lyckas, han är inte direkt överdrivet förtjust i sol och bad....
Annars är helgens planer stort kalas där typ halva J:s släkt samlas på lördag kväll, ska bli trevligt och det är alltid så god mat! 

Räknar ner till Kambodja och Thailand. Mindre än tre månader kvar!

/Ciao 

Challenge

Jag har blivit utmanad av Linda.

Först reglerna:
1. Svara på alla frågor.
2. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
3. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din att-göra-lista idag?
1.    Städa lägenheten (trist men sant)
2.    Köpa ny concealer.
3.    Laga färsk pasta och köttfärssås
4.    Jobba med Ebbas och Andreas festprogram till bröllopet
5.    Kanske hinna umgås lite med J? 

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Oj, då var jag 13, gick i högstadiet, var allmänt förvirrad nybliven tonåring=). Hängde redan då med världens bästa kompisar Ebba och Karin.  

Ställen du bott på?
Trollhättan
Sundsvall
Malmö
Stockholm
Vellinge (två somrar i J:s föräldrars hus)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1.    Resa jorden runt.
2.    Dricka riktig champagne så ofta jag ville!
3.    Öppna ett hundhärbärge.
4.    Skrivit en bok.
5.    Haft kul med kompisar och familj.

Jag utmanar
Stina
Helena
Anna
Evelina
Micaela
Amanda

Nails

Häromdagen fixade jag ju mina naglar på Professionails och åh så nöjd jag är! De känns inte alls och det är ett gott betyg, de är precis lagom längd och är jättefina!

Före (så här trista brukar dock inte mina naglar se ut, jag är ett stort nagellacksfreak men på den här bilden är ju allt borttaget och naglarna nerklippta eftersomjag ska bygga på)


Efter!


Happy Eve!

Fixarmåndag

Åh så duktig jag var igår! Gillar att ha riktiga fixardagar när jag liksom ordnar upp inför veckan och eftersom jag oftast är borta på söndagar så är det måndagar som numer blivit min riktiga fixardag. Sagt och gjort. Igår var jag duktig flicka och jobbade över 45 minuter för att köra direkt hem, springa till tvättstugan och langa in de två första maskinerna och medan de gick plockade jag undan och packade upp från helgens Thn-tripp. Jag hann t.o.m. dammsuga köket och hallen och plockan in disken! Sen tog jag på mig prommiskläder, satte på två nya maskiner och tog bilen till Ön i Limhamn och tog en skön powerwalk runt den. På vägen hem stannade jag till på Willys och storhandlade för att därefter laga korv strroganoff med äpple och lök och fullkornsris - mums!

Bjuder jag in till det?

Dialog alldeles nyss inne på bilverkstaden:
Jag: Hej!
Bilgubbe 1: Hej! (sitter framför datorn och knappar och fortsätter med det)
Jag: Jo, det är så att jag precis köpt en Fiat, en 07:a och nu är det ett par grejer att fixa på den. Jag har ju garanti på den. Kan ni hjälpa mig med det?
Bilgubbe 1: Ja, det kan vi göra. har du bilen här?
Jag: Nej, den står borta på jobbparkeringen, 100 meter härifrån, tänkte att jag skulle lämna den när ni har tid. Då vill du kanske veta vad som är fel med den?
Bilgubbe 1: Japp.
Jag: Det är bara smågrejer men det är nåt konstigt med lacken på motorhuven.
Bilgubbe 1: ?
Jag: Ja, jag vet inte vad som hänt, men jag hoppas att ni kan fixa det. Sen är det en öhm rem som har lossnat under motorhuven.
Bilgubbe 1: En rem?
Jag: Ja, alltså inte en rem utan något liknande. Min pojkvän sa att det inte var nåt allvarligt fel, men delen ska ju ändå inte hänga lös.
Bilgubbe 1: Mhm...Och vad var det sista?
Jag: Jo, luckan under armstödet mellan framsätena går inte att öppna.
 Bilgubbe 1: det behöver du väl inte göra?
Då kommer hans kollega in och vinkar fram mig till honom.
Bilgubbe 2: Så ja, då tar vi det lugnt, då ska vi se, jag hörde ju när du försökte förklara, och ler stort mot mig (läs överlägset). Sedan skrattar de både åt mina knapphänta försök till förklaringar. I mitt huvud förbannar jag Jesper som tvingade mig att gå hit trots att jag bad honom eftersom jag är så usel på biltermer.
När jag går fram tar han först av sig glasögonen och ställer sig sedan och tittar på mig, weird.
Bilgubbe 2: Så ja flicka lilla (sedan klappar han mig lätt på armen). Det var inget allvarligt fel som gör att du inte kan köra den?
Jag: Nej, inga akuta fel.
Bilgubbe 2: Kom in då imorgon bitti med den.
Jag: Tack, det ska jag göra.

Sedan hör jag hur de skrattar och tycker att detta lilla samtal var skitkul. Då undrar jag eftersom detta hänt mig så enormt många gånger (och det är därför som jag håller mig så långt borta som möjligt från bilmekaniker, hantverkare och andra sk fackmän) bjuder jag in till det? Ser de att jag är så enormt okunnig inom det praktiska och tekniska och så bara måste de spinna vidare på det? Jag blir absolut inte stött men tycker bara att det är så himla tröttsamt...

Mot Fallens dagar

Alldeles snart blir jag upphämtad av Karin och CC, sen stannar vi till i Lund för att hämta upp Jesper och sedan kör vi mot Trollhättan! Den här helgen är det ju nämligen Trollhättans årliga statsfestival Fallens dagar och som gammal trollhättebo är det nåt man inte vill missa! Man festar lite extra, käkar langos mitt i natten och träffar på gamla kompisar, från skolan eller barndomen som man inte sett på evigheter. Kul är det! Jag är supertaggad, inte minst för att morgondagen blir en VÄLDIGT rolig dag!

Hoppas ni får en toppenweekend!

Kram
/E

No baby yet

Ni vet att jag häromdagen spekulerade i att Eva Longoria Parker på sistone sett lite fylligare ut än vanligt. Igår kom förklaringen. Det är ingen bebis, utan Eva gör sig bara redo för rollen som Desperate Housewives-Gabrielle som tvåbarnsmamma. Nästa säsong ska ju utspela sig ett par år fram i tiden och Gabrielle ska ha släppt taget om sitt utseende och endast hinna springa runt efter sina barn. Där ser man, då får vi väl vänta lite längre innan ett riktigt barn då=)  

Soligt


Så här soligt var det i vardagsrummet i morse innan jag stack iväg till Professionails och sedan direkt till jobbet.

Idag har jag haft en toppendag, visserligen jobbade jag ända till sex, sen stack jag hem och bytte bilen mot cykeln och träffade bästa Lotta över en cider på Bakfickan som ligger mitt emellan våra lägenheter. Det visade sig att vi bor ännu närmre varann än vi hade trott, bara tre kvarter! =) Det var så kul att catcha upp. Vi skvallrade om jobbet, Veckorevyn och allt möjligt. Dessutom kom vi fram till att vi båda är grymt sugna på att hitta på nåt kul i höst, som att sticka utomlands!

Nu ska jag och J slappa lite framför tv:n.

/Ciao

Snällaste!


Igår kväll ramlade jag in genom dörren med en rejäl huvudvärk. Tror att det beror på vädret, det har legat åska i luften i flera dagar och jag känner lätt av det. J bad mig genast lägga mig framför tv:n och vila lite, frågade om jag ville ha lite vatten och smet hemlighetsfullt ut i köket och hämtade det åt mig. Köksdörren var stängd och jag fick inte gå dit.
En stund senare kommer han ut med en jättefin middag han lagat, sweet chili-kyckling med haricotes vert, sweet chili-sås och majskolvar, mums!
Det var en så himla fin gest, det är ju mest jag som lagar mat hemma annars, han brukar hävda att han inte kan... men nu är det slut med det!

Har just mumsat i mig resterna till lunch och innan des fixat hemligt ärende inför helgen.

/Ciao

Eva siar...

Alla som känner mig vet ju att jag har en nästan sjuklig fascination av kändisskvaller. Minst en gång per dag spanar jag in People och Perez för att hålla mig uppdaterad om vad kändisarna i Hollywood hittar på för tillfället. Jag kan räkna upp de flesta kändisungar på beställning och jag vet vilken film som står näst på tur för storsjärnorna och det är inget jag skäms över! För att ge en liten bit av detta till er tänker jag dra till med en gissning. Jag tror att Eva Longoria Parker är gravid...vad tror ni?

Grattis i så fall till Eva och Tony! Bild från People.com

När jag ändå är inne på Hollywoodskvaller måste ni kolla in den här länken, hur coolt är det inte att USA:s största kändistidning skriver om Sverige och Kronprinsessan?

/Ciao!

2 X dagens



Idag hade jag mina fina nya jeans jag fyndat på Vero Modas sommarrea och min söta gula kofta jag fyndat på MQ:s rea. Blött hår som inte hann torka innan jag stack till jobbet.


Och häromdagen gick jag till jobbet i en gammal favvoklänning och skinnjackan.

Nu ska J och jag kolla in Journeyman!
Later!

Today is a good day


Godmorgon!
Vaknade på sånt gott humör idag, härligt med såna dagar och eftersom jag gick upp kvart över sex (en kvart tidigare än vanligt) hann jag få en liten pratstund med Jesper innan han stack iväg till jobbet. Sånt är trevligt!
Igår hade jag en underbar kväll. Karin och CC kom förbi vid sex och snälla J hade städat hela lägenheten (tack)! Jag lagade färsk fullkornsspaghetti med köttfärssås och Karin hade köpt med sig Ekströms frysta smulpaj med äpple som vi enkelt lagade till och åt med vaniljvisp, hur gott som helst!
Vi satt ute på balkongen och drack vin och bara pratade, det var så kul att träffa dem igen! Kom att tänka på hur roligt vi hade det när vi var i Bulgarien ihop, vi borde göra en resa snart igen tillsammans, eller hur? Jag föreslår NY våren 2009, är ni på?


Busy

Den här sommaren flyger fram! Om 2 dagar har jag gjort hälften av tiden på mitt sommarvik, det är sanslöst!

Helgen på Landet var toppen. Så skönt att bara slappa, käka god mat och sova ut, behövde det. På lördagen blev vi barn igen och tog båten ut till Ärholmen (klippiga ön mitt emot vår strand) och klättrade upp på klipporna och hoppade och dök i vattnet, mycket underskattat nöje=). Hoppas jag får chans att göra om det vid nästa besök.

I veckan har jag hunnit med att träffa Karin, Ulrika och Sara för en fika på Waynes Coffee och det var så härligt att umgås med dem igen. Så skönt att Karin är hemma ett par dagar till och att hon och Christoffer ska komma hem till oss ikväll och käka, saknar ju henne mycket när hon inte är här. Dessutom kommer hon ner nästa vecka och sen åker vi tillsammans (och killarna också tror jag) upp till Fallens och har en toppenhelg där. Måste passa på att käka langos också.

Helgerna som kommer är minst sagt fullspäckade:


18-20/7: Fallens Dagar i Thn!

25-27/7: Fest med Jespers släkt (slipper flänga upp 36 mil den här helgen). Måste också göra färdigt festprogrammet för bröllopet.

1-3/8: Upp till Trollis/Landet, får passa på att njuta av sol och bad

8-10/8: Pappa fyller 60!!! Dessutom årets händelse: Ebba och Andreas gifter sig och jag är både brudtärna och värdinna, jippie!

15-17/8:
Mitt sommarvik tar slut på fredagen (snyft) och sen är resten av den här helgen blank..Eller vänta nu, det är väl då  Malmöfestivalen börjar...=)

Som ni er en hel del, fast självklart är det bara kul.

Kram på er

Norrlandsnostalgi ?


 
Just nu befinner sig Karin och Micaela i Sundsvall, staden som faktiskt var min hemort i nästan ett år och det var där bloggen startade. De är visserligen bara i staden ett par dagar, sedan får de lov att åka därifrån. Jag var ju tvungen att vara där från augusti till juni, and it wasn't fun. Usch, både jag och J får rysningar när vi pratar om Sundsvall. Visst, staden är vacker och har fantastisk natur att erbjuda, det tänker jag inte argumentera emot, men vad har den mer? Det största nöjet var att åka ut till Birsta Köpcenter och gå på det minimala Ikea, eller att ta bilen upp till Norra eller Södra Berget och promenixa. Även om jag gillar både motion och shopping är det inte nog för att ge lycka i vardagen, det krävs något mer också. För mig handlar det om lite liv. Sundsvall var en död stad, det fanns inget liv. Jag fick ofta höra att den levde upp något otroligt på sommaren med Gatufesten och allt och det kan mycket väl vara så, men hur kan det då vara så fruktansvärt tråkigt resten av tiden? Var är alla människor frågade J och jag varandra ofta. Staden var för det mesta folktom och några uteställen att prata om fanns inte. För att inte nämna vädret, hur norrlänningarna står ut förstår jag inte. Snö från oktober till juni, ljust från 10-14 under stor del av hösten och vintern och upp emot 20 grader kallt...Nej, den där dagen i slutet av maj när jag fick intagningsbeskedet till Journalistutbildningen i Göteborg var absolut en av mina lyckligaste och nu har jag satt min flyttningsgräns till Uppsala, längre norrut vägrar jag!

PS! Spana in Micaelas roadtrip-blogg!

Jag idag


Kolla den godbiten!


Åh, åh, åh, jag är så happy! Alldeles snart ska jag åka och köpa den här snyggingen på Wedins! Visst är den fantastisk?

PS! Tur att jag har en sån snäll pojkvän som ville att jag skulle köpa den här bums!

Landet om två dagar

På fredag åker jag och Jesper upp till Landet och det ska bli så skönt! Med oss har vi Fredde och Charlotte och deras söta goldenvalp Nova. Förhoopningsvis går allt bra mellan morfars tik och Nova, men det tror jag allt, äntligen får ju morfars Stina chans att bossa över en yngre kompis, det är nog första gången! Fredagen ser bara bättre och bättre ut hela tiden. Idag fick jag reda på att både Ebba och mamma kommer att joina oss på fredag kväll. Jag hoppas på sol, värme, vin och god mat.

Kul utmaning

Svara på dessa frågor och sök på http://www.google.se/ på svaret på frågan..
Vilken är den första bilden som kommer upp??

Förnamn, efternamn, bor, vän, kär i, djur, mat, färg...

Förnamn: Eva


Efternamn: Lindewall

(Tydligen har det bott nån prost här för länge, länge sen som hette >Lindewall=)

Bor: Slottsstaden, Malmö


Vän: Karin och Ebba
 

Kär i: Jesper


Djur: Hund


Mat: Meze


Färg: Rosa


Nu är det din tur, gör utmaningen vettja, det är kul!