Svensk i N.Y.

Har hitills haft en jättebra helg med sköna sovmorgnar och häng med Jesper och Karin, som är här på besök! Är så kul att bara träffa henne och vi behöver egentligen inte hitta på något, vi bara sitter och snackar i flera timmar. Och nästa helg ska vi ses igen, då åker Jesper och jag ner på inflyttningsfest i Malmö och blir nog borta fredag-måndag.

Fredagen efter åker vi äntligen iväg til NY, längtar, längtar, längtar!
Kära bloggläsare, vem du nu är. i NY ska jag ju passa på att göra några intervjuer till mitt ex-jobb så jag vill därför få tips på svenskar som bor där. Känner du någon som jag skulle kunna intervjua, varför de bor där spelar ingen roll, inte heller ålder eller kön. Lämna en kommentar är du snäll!

Bye

Dålig men positiv

Usch, tyvärr fortfarande sjuk. Idag är jag i alla fall på bättringsvägen, tror jag. Igår var jag helt utslagen, pallrade mig till skolan för obligatorisk ex-jobbsgeneomgång och trodde att jag lyckades "dölja" hur dåligt jag faktiskt mådde tills en klasskompis till slut frågade "Eva, varför är du så blek idag"? Hmmm...jag blir tyvärr blek som ett lik när jag mår dåligt och med feber och förkylning blir man inte vacker.

Nåväl, idag är jag som sagt på gång att bli bättre efter gårdagens totala utslagning och det känns skönt. Jag tänker positivt trots att jag har en stor grej att skriva färdigt idag. Jag vet ju att jag jobbar bra under press och måste våga lita på att jag hinner färdigt i tid, det vet jag ju att jag gör. Usch, det är så störigt när sjukdom gör att man blir helt utslagen och att man inte orkar göra något.

Har i alla fall väldigt mycket kul att se fram emot nu under hösten!
Karin kommer förmodligen hit under helgen, hoppas! Vore så kul att ses!
Lägenheten är nu färdig, tro det eller ej Förmodligen kan vi sova där från och med imorgon.
New York är nu bara 2 1/2 vecka bort, Jippie!

Nu, tillbaka till PM:et...bara att fortsätta skriva.

//Ciao

Busy day

Har varit igång med pluggandet ända sen halv nio imorse och börjar känna mig lite trött nu. Skriver uppsatsPM och är ute på alla tänkbara sidor för att söka intervjupersoner. Hoppas att jag får napp från flera. Som tur var kom Ebba förbi förut med lilla Elsa så jag tog med Zorro och så gick vi tillsammans på en skön höstig promenad.

Har fått jätteont i halsen och känner mig allmänt risig och sjuk. Jobbigt när man måste plugga men tråkigast av allt är att jag inte kan träna då. Därför är dagens kommande planer att fortsätta plugga och skriva på PM och vila upp mig för morgondagen, skola klockan 9 i Göteborg. Då ska vi prata m gamla exjobb och min röst måste hålla för examinationen är enbart muntlig....

Jesper ringde förut och sa att han skulle dyka upp snart. Hoppas på det!

Nä, usch, tillbaks till plugget så länge. Hoppas ni har en bra dag!

image282
Typ jag idag...fast i rosa fleecetröja och bekväma Ginajeans och en ömmande hals...

Klokt sagt

image281

Jag vill passa på att visa mitt stöd och ge en eloge till Ebba som
står starkt även när det blåser som mest och som använder medieutrymmet till något viktigt.

Nätmobbing har blivit allt större och det råder en snedvriden bild av tjejer och killar i internetvärlden. Till och med Schulman fick ju nog och la ner bloggen för ett par veckor sedan.

Vad som skrämmer mig är vilken slags utveckling som väntar. När jag lämnar kommentarer på några av mina favvobloggar finns det alltid elaka anonyma kommentarer där. Varför och vad känner de anonyma elaka människorna på detta? Kommer problemen med de snedvridna bilderna och hatet att bara växa?

Jag hoppas inte det. Förhoppnigsvis ser vi snart till det viktiga i världen. Och det är inte hur en bloggare ser ut, pratar eller vad hon har på sig. Det är inte om hon har sneda tänder eller om hon gillar Palestinasjalar. Hatet får inte vinna.

Hollywoods sötaste mammor

De är sympatiska, snygga och duktiga. Här kommer tre av Hollywoods hetaste morsor:

image278
Jennifer Gardner med sin och Ben Afflecks dotter Violet.

image279
Heidi Klum med maken Seal och sonen Henry.

image280
Michelle Williams är ute på stan med dottern Matilda Rose som hon fick med Heath Ledger.

Bilder från People

Vill bara...

image277
Puffa för nya Hennes! Självklart lika bra som vanligt! I detta nummer har jag bland annat intervjuat ett av de första lesbiska paren i Sverige som fått barn genom inseminering och intervjuat flera drifiga kvinnor som nått sina mål i livet. Att coola Carina Berg berättar allt i stora kändisintervjun gör det inte sämre!
Köp nu!


Snabblogg

Tja!
Sitter här i morgonrock och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll. Jesper och jag ska käka middag med Hanna och Ljungberg och det ska bli supertrevligt!

Ha en trevlig kväll!

Giltig frånvaro

Om ett par timmar sätter Jesper och jag mig i Punton för att börna crazy hela vägen till Ebba och Andreas i Linköping. Det, kära läsare, ger mig en helt giltig frånvaroorsak från bloggen i ett par dagar. Annars är det tidsbrist som gör att jag inte kan blogga mer, hoppas att saker och ting snart lugnar ner sig så att jag bara får ta det lugnt, mysa och njuta av hösten. Men med renoveringen, som tog ett stort steg mot ett avslutande igår, då sovrummet blev helt färdigt, har jag varit upptagen hela tiden.

Nytt i mitt liv:
Jag fick högsta betyg på essän om utseendefixering i magasinsvärlden, jippie!
Mamma och jag har börjat träna ihop på Plus, igår var första passet och jag är slut!
New York-resan är bokad! Vi åker den 10 november. Åh, som jag längtar!

Håll till godo med ett par av mina favvobilder från sommaren!


Köpenhamn

Jesper och jag på härligt champagnemingel

Sommarmiddag på Landet med en del av släkten

Nödvändigt fix med Puntons avgasrör under vår weekend i Aalborg

Karin och jag förfestar på hotellet i Danmark

Alla härliga tjejer!

Jesper och pappa på restaurang på seglingsturen


Jeppe fixar att vara kapten

Favvisar på Fallens

Ha en bra helg!!!

Onsdagslip

image264

Usch, fastnade för Dancer in the Dark ikväll. Det är en sådan innerlig, stark och samtidigt fruktansvärd historia som blivit till film med isländska Björk och svenska Peter Stormare i huvudrollerna. Det ligger som en konstant allvarlig laddning genom hela filmen och mot slutet blir den i princip fruktansvärd att se på, den är så sorglig. Men trots det en av de mest sevärda och berörande filmer jag någonsin sett. Rekommenderar den till alla som behöver påminnelse om att deras liv kanske inte är så dåligt och jobbigt som de tror. Efter att ha sett den här filmen kommer ni definitivt tycka att era problem är småpotatis i jämförelse med vad huvudkaraktären får stå ut med i filmen.

Nu måste jag torka tårarna och förbereda mig för bedtime!

Chock of the day

Herr Schulman slutar att blogga! Det var faktiskt väldigt oväntat! Han har beslutat att lägga ner bloggen därför att han inte känner igen sig själv i den hårda person som skrivit alla inlägg. Han är trött på hela fenomenet och känner nästan att han själv blivit en av nätmobbarna han så högt avskyr.

Vad tycker du om Schulmans beslut att lägga ner bloggen? Bra, fegt? Eller är det bara en ursäkt han använder för att han har ett nytt, stort projekt på gång?


image263

Jul jul strålande jul

Den är bara knappt tre månader bort och häromdagen bokade mamma och pappa en resa till Sharm el Sheik. Vi åkert den 19 december och kommer hem på annandag jul. Ska bli så skönt och lyxigt med en jul i bikini, liggandes i en solstol vid poolen och med en kall dricka i handen. Särskilt när jag jobbade precis HELA sommaren och att det varit så dåligt väder att det aldrig gått att bada eller sola. Jag längtar helt klart till Egypten!

Det bästa av allt? Det är självklart att förutom att få umgås med min kära mamma, pappa och bror, ska älsklingen också med! Det kallar jag en riktig toppenjul!

Här kommer lite bilder från Sharm el Sheik:
image257


Lite bilder från vårt hotell, Troitel Naama Bay:
image262

Lite fakta om Sharm el Sheik:
Beläget på sydspetsen av Sinaihalvön ligger det mycket moderna och populära resmålet Sharm el Sheikh. Här ligger semesterorterna som på ett pärlband och erbjuder något för varje smak. Sharm el Sheikh har av egyptierna själva fått smeknamnet "Egyptens pärla".