Flytt

Imorgon är det äntligen dags - då flyttar vi in i nya lägenheten! oxh trots kort varsel så är det skönt att veta att vi har så många schyssta kompisar som ställer upp och hjälper till (visserligen med en pizza- och vin-muta men ändå=). Karin, CC, Ulrika, Sara, Robert, Johanna, Andy, Dennis, Fredde och Jespers föräldrar. Tack vare att så många kommer och hjälper till tror jag att det kommer att gå ganska så smärtfritt. Och jag måste erkänna att jag längtar hur mycket som helst till det är över, att leva så här är inte det roligaste....




Regn, regn, regn

Usch, idag har regnet öst ner hela dagen, nonstop! I och för sig var det väl ganska välbehövligt eftersom det inte regnat här i Malmö på flera veckor. Dessutom innebar det ju en anledning för mig att ta på mig mina älskade rosa gummistövlar=)
Fick dessutom en glad nyhet från sötaste Ebba - hon hade blivit godkänd på sitt examensarbete. Grattis!

 

Inte den bästa mors dagen

Igår var det ju Mors dag och den spenderade jag uppe i Trollhättan, på landet och i flyttbussen på väg ner till Malmö med alla grejer. Såg att de flesta bloggerskor skrivit om sina fantastiska mammor och om hur de köpt/tilverkat Mors dag presenter till dom och uppvaktat och allt möjligt. Även om jag och min mamma aldrig firat Mors Dag på riktigt kändes det ändå riktigt jobbigt och tråkigt igår eftersom allt fortfarande är så konstigt mellan oss. Det är inte på något sätt som det var förr och det saknar jag. Jag känner att jag förlorat en vän, någon som alltid finns där för mig och som jag kan ringa så fort jag behöver råd eller stöd - den kontakten finns inte där längre. Förhoppningsvis kommer vi att komma dit igen någon gång, men det gör det inte lättare nu.

Hoppas ni hade det bättre igår!

Kram

Nya kärleken

Nej, det är inte en ny kille, Jesper är ju ändå den bästa! Det är en ny bil! I helgen var jag ju uppe i Trollhättan, bland annat för att hämta den. Vi är så otroligt nöjda med den - en Fiat Bravo 07:a och vi är så glada att vi bytte upp oss. Det är sån lyx att ha ac, multiratt, cruise control och allt annat...dessutom 120 hästar mot tidigare 60 - det ni!


Gamla trotjänaren Punton (som jag fick i studentpresent) har varit otroligt bra. Världens bästa förstagångsbil!



Nya fantastiska pärlan Bravo, åh vad jag gillar dig!

Just nu


Ligger jag i sängen och skriver färdigt en uppgift till skolan. Robban och Jesper står och spelar Guitar Hero i vardagsrummet. Vi har just käkat jättegod middag - fisk i ugnen, med creme fraiché och créme bonjour med kokt potatis och haricotes verts, såna älskar jag! Om en timme ska jag ta bilen bort till Ulrika och träffa the girls och kolla när Perelli vinner semifinalen - för det gör hon väl?

Kram

A list

Hittade den här listan hos min favvobloggerska Helena och nu vill jag göra den.


För fem år sedan... planerade jag studenten för fullt och var i ett allmänt lyckorus - det stora livet väntade ju runt hörnet! Hade precis fått min fina Punto och var så stolt över att ha körkort och bil. Dessutom var det väldigt viktigt eftersom jag läntade ihjäl mig efter Jesper under veckorna och att kunna hoppa in i bilen på fredag och köra ner till min älskling i Malmö var lycka. Vi hade ju träffats två månader tidigare och var så nykära!

För tre år sedan... var jag och Jesper lyckliga lägenhetsägare. Vi hade just köpt marklägenheten i Sundsvall och planerade för vår flytt dit i augusti. Jag jobbade som växeltelefonist (skittråkigt) och Jesper på Mejeriet. Vi gjorde en rejäl hacka på lägenheten vi renoverat i Malmö som vi sålde med VINST!

För ett år sedan... bodde jag med Helena i Stockholm. Under dagarna gjorde jag med skräckblandad förtjusning praktik på Veckorevyn och under kvällarna hade vi Sex and the City-maratons och käkade våfflor med hemmagjord sylt. Vi hade äntligen (efter två kaotiska flyttar) hittat en fantastisk lägenhet efter allt strul vi hade gått igenom. Stockholm var fantastiskt och jag började lära mig att hitta och trivde som fisken i vattnet!

Igår... tog jag och Jesper ett tag i lägenheten och började packa för flytten om 2 veckor. Dessutom hann vi handla mat och flyttkartonger. Vid åttatiden tog jag ett underbart springvarv längs Ribban.

Imorgon... packar jag inför snabbvisit och flyttning av grejer från Trollhättan och jag och Karin träffas för att kolla semifinalen i Eurovision - heja Charlotte!

Om ett år... har jag ingen aning om var jag är eller vad jag gör....Men jag hoppas att jag får ett kul och bra jobb här i Malmö - alternativt lyckas bra med frilansningen så att vi fortfarande kan bo ihop och njuta av vår fina lägenhet!

Om tre år...Har vi köpt ett fint hus i Malmö, Göteborg, Trollhättan, Stockholm eller någon annanstans=) och vi är förmodligen lyckligt gifta  och har köpt vår älskade vovve.

image563

Spontanutgång på Sand

image561
Malin, Jimmy, CC, Karin och jag posar på dansgolvet

image562
De blonda systrarna som någon kallade oss=) Bilder från DS Puls.

I lördags när jag var i Trollis mötte jag upp Karin, CC, Karins syster Malin och Jimmy. Vi gick till Sand (ja, i Trollhättan finns inte särskilt många alternativ) och var först länge ensamma där innan folk började droppa in och gissa vad - det var happy hour! Cidern kostade 21 kr - sjukt billigt så trots att vi inte hade en droppe alkohol i kroppen när vi kom dit blev det en jättetrevlig kväll och efter ett par cider och en fishermanshot gick vi till och med upp på dansgolvet. Lite innan två gick vi hem och jag hoppade in i en taxi och åkte till Västergärdet.

Funderingar mitt i maj

Tiden fram till flytten till nya lägenheten bara rullar på! Vet knappt hur jag ska hinna...Den här veckan har jag varit i skolan, skickat ett par jobbansökningar och försökt sälja lite frilanstexter, hoppas att det ger något.
Nu sitter jag här med träningskläderna på, ska till corepasset, trist att det bara är tre stycken kvar nu, sen är det slut. Just nu funderar jag mycket på om och i så fall vart jag ska köpa träningskort i sommar. I förra veckan var jag och Karin och Sara och provtränade på Sats, spinning och core, och det var grymt kul. Lokalerna var fina, passen var bra och personalen var jättetrevlig - därför lutar det åt Sats, en annan viktig detalj är ju dessutom att Karin köpt kort där och Sara också förmodligen kommer att göra det. Träningskompisar är viktigt. Det som talar emot är parkeringsmöjligheterna, eller snarare att det knappt finns parkering där någonstans. Alltså måste man i så fall betala rätt så mycket varje gång man ska träna, i alla fall jag som har tänkt att stanna till där på väg hem från sommarjobbet. Därför hade jag nästan bestämt mig för Friskis istället, det är inte särskilt mycket närmare mig, men det finns gratis parkering...Hmm..though one...

Nä, nu sticker jag iväg!

Bye bye

Madrid: Del 2

Efter El Rastro började vi se att vädret verkade bli bättre (det hade regnat, alltså vällt ner ur himlen, hela lördagen och varit riktigt kallt så vi blev jätteglada när vädret verkade bli bättre. Vi tog oss mot resans andra muséum (på lördagen hade vi varit på det största, Pradomusét) Reina de Sofia med fantastisk modern konst. Vi såg Picasso och Dali och andra stora konstnärers verk, det var verkligen häftigt. Efter lite fika bestämde vi oss för att avverka ännu ett museum som låg på andra sidan stan och hoppade på tunnelbanan mot Monocla. Och när vi steg ur och började leta efter Museo de las Americas hände det - solen tittade fram! Efter ett ha letat efter muséet en halvtimme gav vi upp och styrde istället kosan mot närmsta uteservering och satt där i nästan två timmar.


Okej, 23 euro var att ta i, men skinkan och oliverna var gudomliga. Med ett glas vitt till var allt perfekt.


Mamma njuter av solen som äntligen behagade visa sig

Efter lunchen styrde vi kosan mot närmsta park och la oss för att sola. Eftersom hotellets receptionist sagt att det även denna dag skulle vara 10 grader och regn var vi inte riktigt rätt klädda för solining, men det ordnade sig ändå.







Medan vi låg där och gottade oss såg vi linbanan, telefonican, som vi läst om i guideboken. Den verkade starta bara några hundra meter från där vi låg och sola. Vi gick dit och bestämde oss för att det kunde vara kul att åka den, trots att vi inte fick klart för oss vart den gick eller hur lång tid det skulle ta att åka den. Det är en av nackdelarna med madridborna, de är extremt dåliga på engelska, även dem som jobbar på turistställen. Ofta tittar de bara oförstående och skakar på huvudet...Tur att mamma lästa spanska i skolan och att jag fick användning av min franska, spanskan och franskan påminner ju mycket om varandra. 

Vacker utsikt från linbanehytten




Smile for the camera:




Sen gick vi prommis genom den vackra rosenträdgården





Vid en underbar utsiktsplats:




Efter lite vandring på stan avrundades kvällen med resans kulinariska höjdpunkt - En makalöst god paella!

Dagen efter stack vi till en annan park och solade och njöt innan vi åkte hemåt. Jag var rätt mör när jag vid kvart i tolv var framme i Malmö efter tre timmars bilkörning - planet hade ju landat i Göteborg.

Tack mamma för en trevlig resa!

Madrid: Del 1

Åh, jag blev kär i Madrid och det blev mamma också. Vi kände oss så hemma att vi till och med skojade om att vi skulle bo där. Dricka gott riojavin till lunch, käka tapas och bara njuta i största allmänhet, det hade varit muchos trevligt!


Corte Inglés och Sol, Madrids absoluta centrum. Runt torget finns fullt med restauranger (tapasbarer) och biografer och affärer.


Jag  på ovanämnda torg


Och mamma


Alltid kul med HM när man är utomlands (men jag shoppade jättelite på resan, duktigt va=)


Vi käkar tapas på en mycket inhemsk restaurang. Vi var de enda turisterna och mannen i baren fick nån slags crush i mig och var extremt påstridig och ville att vi alla skulle dricka vin tillsammans. Mamma gjorde sitt jobb och han fattade till slut vinken =)


Mmmmm, tapas är underbart. Denna fantastiska sallad och calamares dukades fram. Tomaterna i salladen smakade så där gott som bara tomater i Spanien kan göra.


Men det här blev favoriten för mig. Jag säger bara: riktiga räkor, en liter olja och 25 vitlökar = heaven!


Mamma valde att testa en spansk specialitet, griljerade grisöron...not ny cup of tea, men mamma gillade.


Dagen därpå gick vi på marknaden El Rastro och strosade. Där sålde de verkligen allt. På bilden ser ni trumpetståndet, men det fanns också sladdförsäljare, tidningar i mängder, antikviteter och självklart kläder, tyger, väskor, skor och smink. Vi var på El Rastro redan vid halv nio när det skulle öppna och då var det tomt på turister där...men snart kom fler och fler och allt fler stånd fylldes upp med roliga prylar.
 Läs mer i nästa inlägg...(vilken cliffhanger=)

Viva Espana!

Nu drar jag alldeles strax upp till Gbg för att möta mamma och hoppa på flyget till Madrid - great!
På måndag är jag tillbaka igen och jag ska njuta av Madrid, käka tapas, strosa på stan, shoppa, gå på muséum och sippa på kallt vitt vin, precis som det ska vara på en semester!

Hoppas ni får en toppenhelg!

Kram på er

Söndags

I söndags var vi supersociala. Vid tio blev Jesper upphämtad av sin kompis Bönan och de åkte för att köpa brädor till trädäcket som Bönan ska bygga till sitt och Katarinas nya hus i Klågerup. Zorro och jag kom dit vid halv två och vi grillade lite korvar och jag hade köpt med mig lite fikabröd som vi njöt av i den gassande solen, jag tog till och med på mig solkräm. Louise kom ut för att hälsa på Katarina och det var kul att träffa henne och höra vad hon hade haft för sig.

Vid fyra skulle vi vara hemma hos Bing och Tessan i Oxie för att grilla - en av årets första grillmiddagar för mig!

Vi på prommis med Zorro utanför Bing och Tessans hus


Kisar mot solen


Jesper och Zorro


Lill-Bäbi


Therese och Markus myser


Sweetiepie!


Bing håller koll på Mackan


Playtime for the brothers


Zorro fick en ny kompis - Musse


Oskiljaktiga



Pics från senaste tiden

Hjälp vad den senaste veckan varit händelserik! Idag är första dagen som är lugn på över en vecka.

I tisdags stack vi hem till Karin och CC och käka pizza och kollade in deras nya tapet i vardagsrummet - supersnyggt! På natten (vid ett-tiden) satte vi oss sedan i bilen för att köra upp till Lund och möta Per och Fredrik som hade med sig Zorro, som vi nu passar.

image516






I onsdags var det ju Valborg och då hade vi picknick i Pildammarna för att sedan gå hem till oss och festa med Guitar Hero och karaoke-maskinen som nyligen återfunnits. En perfekt kväll och typ den första hemmafesten jag haft som inte lett till utgång=)




På torsdagen stack vi hem till Jesper föräldrar så att Zorro skulle kunna sitta ute i gräster och ha det gott och på eftermiddagen kom brorsan hit till oss och sov här till fredagen, då han skulle till London. Vi käkade god middag hemma och gick sen till Lilla Torg där vi träffade vår granne Fredrik och lite andra ex-Trollhättebor, kul! Vi var faktiskt lite slitna från onsdagen och Jesper skulle upp och jobba dagen efter så vi var ytterst duktiga och nöjde oss med ett par glas och gick hem vid halv tolv-tiden.

På fredagen stack vi till stan jag och Per och käkade god lunch på Gökboet på Lilla Torg. Vi träffade Fredrik och hans tjej Caroline en sväng och cykla sedan hem igen. Per skulle packa och göra sig i ordning inför kvällens fest i London. Vi skyndade oss och hämtade upp Punton som vi bytt ruta på för att sedan köra mot Svågertorp, där jag släppte av Per vid fyra och han hoppade på tåget till Kastrup.

Jesper jobbade till nio i fredags och jag skulle hämta honom så på vägen dit passade jag på att ta Zorro på en prommis längs med stranden och som han njöt! Det var härligt att se honom njuta av att springa fritt på stranden.

I lördags var det födelsedagskalas för Jespers pappa, så vi stack ut till Gessie redan vid tre-tiden och njöt av solen. Runt nio åkte vi sedan med Andy tillbaka till stan och vi snackade om att gå till Lilla Torg för att ta ett glas vin men Andy ångrade sig och blev trött så istället ringde Robban och så mötte vi upp honom på JP ett kvarter ifrån oss. En drink räckte, sen var vi trötta och ville hem...Inte så konstigt efter ett antal festdagar=)...

Berättar om söndagen i nästa inlägg, hej så länge!