Ännu ett fynd


Hjälp, jag tråkar kanske ut er nu men jag ville så gärna visa min nya fina klocka, åh som jag älskar den! Fyndade den på Ur & Penns strora rea häromdagen, nedsatt från 500 till 250 kr! Märket är Jetset och klockan har jag spanat på länge, den har precis det jag vill ha, den är både söt och tuff, dessutom är den rosa och det är ju min favoritfärg=).

Fantastiska klänningen

Kom på att jag glömt lägga upp en bild på min nya favvoklänning, den är så söt! Och dessutom ett fynd, 249 kr från Gina Tricot. Den hade jag på mig både midsommar (då jag invigde den) och på Emmas 25-års fest i lördags. Jag känner mig som en prinsessa i den och det tror jag är en bra egenskap för ett plagg, inte sant?




Ny kofta

Fyndade den här söta koftan på MQ:s rea igår, halva priset på 349, det är bra det!

  
Nyss hemkommen från bio, jag och J var och såg The Happening, men tyvärr inget jag kan rekommendera. Jag brukar älska M. Night Schylamans (tror att det stavas så) filmer som Signs och The Village men denna var inte alls så bra som dem. Visst var den läskig stundvis, men slutet var en besvikelse, tyvärr.

Filmsöndag

Säger som jag brukar på måndagar, hjälp vad dagarna och veckorna bara rullar på!  Jag har redan gjort två av åtta veckor på jobbet, det känns sjukt!
Jag har haft en fantastisk helg med trevlig 25-års fest i lördags, mysig middag med J.s föräldrar i fredags och strosa på stan dag i går. Vi mötte upp Andy och Tom och käkade utgod brunch på Café Grue vid 12. Där satt vi i två timmar innan vi gick en minrunda på stan och sedan promenerade hem till Andy. Han körde ner oss till Vellinge där vi hade parkerat bilen för festen kvällen innan. När vi kom hem kollade vi på tre filmer (!).

Vi började med Cloverfield, en superläskig thriller om hur ett slags monster förstör NY och den är filmad helt med handkamera, lite störigt till en början men när man vant sig var det grymt bra!

Efter den kollade vi på Försoning med Keira Knightley och den var hur bra som helst. Väldigt vackra miljöer och mycket känslor.

Sedan såg jag halva Irene Huss (äntligen hann jag och Karin prata i över en timme på telefon=). Irene Huss-filmen var verkligen inget att ha, näpp, den rekommendrar jag inte. Huvudrollsinnehavaren var bra, men tyvärr inte de andra skådisarna.
I vilket fall var det en fantastiskt skön dag och helg och i morse var jag utvilad och såg fram emot att gå till jobbet och så ska det ju va!

Så bor vi!

Här kommer äntligen lite bilder på vår finfina lägehet, tog dem igår när Jespers föräldrar var här på middag.



Vardagsrummet som vi inte riktigt har kommit på hur vi ska möblera, men vi kör på så här så länge. Soffkuddarna fyndade jag häromdagen på Hemtex stora rea!


Myshörna i vardagsrummet

Sovrummet


Liten glimt av badrummet

Hedersplatsen i hallen har det här fina fotot!


Balkongen

Söt lykta som vi fick av Krister och Agneta

Utsikt från balkongen

Ännu ett Hemtex-fynd, de fantastiskt söta ljushållarna

Nu ska jag fortsätta städa i ordning här hemma. Jesper jobbar till halv fyra och vid halv fem kommer Andy, Lasse och Tom hit för lite förfest inför Emmas 25-årsfest och jag skulle u fixa present kom jag på nu, jajks!

Fyra saker om mig

Get to know me:

A) Fyra jobb jag haft
1. Blackjack-dealer
2. Campingreceptionist
3. Reporter
4. Växeltelefonist

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen
1. The notebook
2. Stolthet och fördom (både tv-serien och de två filmversionerna)
3. Dirty Dancing
4. 10 things I hade about you

C) Fyra ställen jag bott på
1. Hos mamma och pappa i Trollhättan
2. Sundsvall
3. Stockholm
4. Malmö

Fyra TV-program jag älskar att titta på (utan inbördes ordning)
1. Anna Pihl
2. Desperate Housewives
3. Sex and the City
4. Vänner

E) Fyra platser jag har semestrat på
1. Thailand
2. New York
3. Grekland
4. Bali

F) Webbsidor jag besöker dagligen
1. Perez Hilton
2. People
3. Hotmail
4. Expressen

G)Fyra favoritmaträtter
1. Libanesisk meze (kan dock inte laga själv)
2. Tacos
3. Landet-middag med krabor, räkor och musslor
4. Paella

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu
1. Solandes på en varm strand
2. Sipprandes på ett glas vitt på Lilla Torg
3. Shoppandes på stan med ett sprängfyllt bankkonto
4. Var som helst med mina fantastiska kompisar, miss you girls!

Liten rapport från sommarjobbet

Just nu har jag lunch och idag har jag redan varit här i en och en halv vecka, det känns helt sjukt! Det är verkligen så på nya jobb, de första dagarna känns långa men efter bara ett par dagar så rullar de på och precis så är det nu.
Midsommar firade jag ju med J i Uppsala och det var trevligt, men tyvärr kände J sig lite bortglömd av sin kompis och det var inte kul att se, vill ju att han ska ha det kul och vet hur mycket han hade sett fram emot festen. Men på det stora hela var det väldigt trevligt, supergod mat och trevliga gäster och huset vi var i låg fantastiskt vackert vid en skö med en egen liten strand och brygga. Vi åkte tillbaka till Malmö på lördagen och det var verkligen hur skönt som helst att ha en hel ledig söndag hemma, faktiskt för första gången sen vi flyttade in. På lördagskvällen var vi hemma hos Bing & Tessan och några andra kompisar och det var jättekul att träffa dem igen, det var alldeles för längesen!


I helgen är vi bjudna på Emmas 25-års fest med chartertema. Igår var Andy och Lisa hemma hos oss och käka våfflor och pratade om vår outfit på lördag eftersom det ju är tema. Killarna föreslog Sällskapsresan-tema och det tyckte jag lät superbra. Därför blev det varsin solhatt och t-shirt med Suntriploggan, jag lovade att visa mig i mina åtminstone när vi kom till festen=) sen får vi se...Inte världens snyggaste till min nya söta blommiga klänning men rätt så kul. Vi ska ha Jespers stora (obeskrivligt fula) bergsprängare (säger man så fortfarande?=) igång med alla sköna citat och låtar från filmen, det blir nog toppen!

/Ciao


Grått ute

Usch, idag är jag inte alls på topp. Har rejäl huvudvärk och känner mig allmänt seg och det är trist så här dagen före midsommar. Dessutom hade jag och J ett trist bråk igår och somnade ovänner och det är aldrig kul.

Hoppas ni har det bättre!

Lunchrast

Hej bloggen!
Tredje dagen på jobbet idag och jag känner mig redan väldigt hemma. Alla är supertrevliga och det enda jag egentligen skulle kunna klaga på är att det blir lite dötid ibland när jag väntar på att få ett nytt jobb tilldelat...Men så är det ju på magasin, arbetsflödet går i vågor och vissa veckor är väldigt slappa medan andra kan innebära övertid och massa, massa jobb.
Pratar just med J och vi diskuterar hur vi ska göra i morgon, vi ska ju upp till Uppsala och fira midsommar med Hanna och Ljungberg, tror att det kommer bli toppen! Det är svårt att veta så här på ett sommarvik. när det liksom är "okej" att gå dagen före midsommar, nu sa jag till J att jag trodde att jag skulle kunna sluta vid tre eller halv fyra, men förhoppningsvis kan det kanske bli tidigare, vi får se. Vi har inte bestämt vem som ska ha bilen imorgon heller, oftast tar ju J motorcykeln.

Nu ska jag gå bort och värma min färskpasta, i eftermiddag ska jag packa och sedan ska jag och J käka middag hos hans föräldrar och där ska vi se matchen, håll tummarna för Sverige ikväll!

Underbart sagt

Det ligger inget stort i att krympa,
så att andra människor i din närhet skulle slippa känna sig osäkra.
   Vi föddes för att förverkliga Guds härlighet inom oss. Den finns inte bara i några av oss; den finns i alla.
   Och när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.
   När vi gjort oss fria från vår egen rädsla, gör vår närvaro andra automatiskt fria.


Ur Nelson Mandelas invigningstal (1994)

Så otroligt bra sagt, det är ju precis så det är. Jag tror att vi själva skapar vår lycka, vi är inga offer för olyckliga omständigheter, vi har allt inom oss. Vi kan alla lyckas nå våra drömmar om vi lär oss läsa oss själva och slutar snacka skit och vara avundsjuka på andra. Det leder aldrig till något gott.

First day!


Godmorgon! Åker alldeles strax iväg till Hemmets för första dagen på sommarjobbet! Wish me Luck!

Hjälp!

Oj då, jag är visst inlåst i min egen lägenhet! Sa till Jesper innan han åkta att jag tyckte att det övre låset kärvade lite, han sa att jag inbillade mig och att det bara var att lyfta lite på dörren så skulle det va lätt att vrida om...Yeah right....Det var det inte.
Skulle mött Mona och Madde på bibblan nu vid nio men det går ju inte, väntar dock med att få panik, det sparar jag till lite senare..Jag menar jag har ju mat och el och vatten så jag klarar mig ett par dagar....

Finaste presenten

När Jesper var i London hade han med sig en liten present hem till mig: Biotherms ansiktskräm, min favorit!


Tack älskling!

Just nu är jag ensam hemma och kommer att vara det fram tills på fredag då Jesper kommer hem igen. Han är på spännande tjänsteresa i Holland. Håller tummarna för att allt går bra för honom.

Nu ska jag göra en kopp the och unna mig en kaka, mums!