Fredag

Vad skönt att det är helg, även om jag blir ensam ikväll, J ska träffa Robban. Trist att Karin är borta och jobbar dessutom...Men imorgon ska vi åka till några kompisar, kolla deras nya hus och käka middag, det blir säkert trevligt.

Idag har jag haft seminarium, det gick bra, nu e jag hemma en sväng men alldeles strax ska jag iväg igen - på visning av en lägenhet! Vi har börjat kolla lite för vi har ju knappt tre månader kvar här i vår andrahandslägenhet, bra att få lite koll innan vi bestämmer oss för var vi ska bo.


New haircut

En gladare, piggare och friskare Eva är tillbaka! Livet börjar återgå till sin normala form och dagarna rullar på. Jag stormtrivs i Malmö och hoppas verkligen att jag får sommarjobb här nere, så jag och J slipper ha distansförhållande igen...


Nåväl, i onsdags hade jag klipptid hos Leep, som är en frisörskola (student som jag är har jag inte råd att lägga 1200 på klipp + slingor). De var grymt trevliga och duktiga, tjejen som klippte mig gjorde en kanonjobb. Först gjorde hon folieslingor i utväxten och sen en fantastiskt fin toppning och allt för bara.....370 kr! Oförskämt billigt!

Medans jag satt i stolen svassade frisörläraren omkrimg och kollade hur det gick för sina elever och just som hon kom förbi började mitt hår torka. Både hon och eleven blev överförtjusta och frågade gång på gång om de inte kunde få göra mitt hår riktigt, riktigt lockigt (de såg ju att jag hade självlockigt). Lite mousse och lite hårföning senare var detta resultatet:

image443


image445
image446
image447
Superstort, but I like!
Jag har ju länge HATAT mina lockar, men när de jobbar med mig såhär, istället för emot mig, då är de faktiskt rätt söta.

Glad påsk?

Är ju hemma i Trollhättan över påsken och det är första gången som jag är här efter beskedet att mina föräldrar ska separera/skilja sig. Jag hade aldrig trott att det skulle vara lätt att vara här igen, men jag hade heller inte trott att det skulle va så svårt. Det är självklart inte samma längre, det förstår jag också, men det är en hemsk, konstig stämning som påverkar mig och oss alla på ett fruktansvärt sätt.

Pappa sa till mig att det blir bättre så snart mamma flyttat, hon har tydligen fått en lägenhet nu. Mamma kom till mig och sa att hon var ledsen för att vistelsen här inte var roligare. Jag vet inte vad jag ska svara dem. De bråkar framför mig. De pratar om möbler och målarfärg och lägenheter som om det var ingenting, som om vår familj inte betytt någonting.

Jag är inte mig själv. Jag skrattar inte, jag säger ingenting till dem, svarar bara på tilltal. Jag känner inte att de är sig själva heller och jag känner absolut inte att vi har samma kontakt längre eller att jag kan lita på dem som förr. Det är  jobbigt att ha förlorat det förtroendet och den närheten till sina föräldrar. Nu går jag i princip och räknar dagarna tills det är dags att åka tillbaka till Malmö, för här vill jag inte stanna. Det är liksom inte en familj längre, bara en massa trasiga personer som inte vet vad de ska ta sig till. Usch.

HM-beställning

Igår kom då äntligen grejerna jag beställt från HM - efter nästan tre veckor på grund av förseningar. Men allt var förlåtet när jag öppnade paketet!


Söt rosa träningstopp med fin detalj med linnet utanpå

         
Svart träningströja , supermysig med luva


Snobbenpyjamas (jag är total pyjamasfreak och vet inte hur mycket myskläder jag har=)!

         
Söt rynkad blus - perfekt till favvokjolen!

   
Enkel bastopp att ha till det mesta

      
Silvriga ballerinas - vilket kap, bara 98 kr!

              
Kolla vad söta - mina favoriter! Perfekta att klä upp ALLT i sommar!


Lately

Ja, vad har jag egentligen sysslat med den senaste tiden?
En massa grejer faktiskt, både roliga och jobbiga. Här kommer en liten bilddagbok över den senaste tiden:

Moi Karin & Ulrika Nora & jag

Förra lördagen var jag och Karin bortbjudna till Ulrika. Där träffade vi hennes trevliga mates och drack alldeles för mycket vin och bubbel innan utgång på Mazarin. Karin stackarn jobbade dagen efter så hon var duktig flicka och gick hem vid halv två. Inte jag. Varför ska man dessutom ta en Screwdriver (6:a) när man redan fått i sig nog?Nej, jag kräktes inte eller nåt sånt, men usch va huvudet snurrade när jag la mig på kudden=).

Dagen efter mådde jag ändå förvånansvärt bra - fram till klockan ett då jag fick fruktansvärt ont i magen. Ringde sjukvårdsupplysningen som sa att det inte alls lät som magkatarr (den diagnosen jag ställt på mig själv) utan som blindtarmen. Jag tänkte att de hade fel och J åkte till Apoteket och köpte receptfri medicin mot magkatarr och Proviva, men inget hjälpte. På måndagen hade jag lika ont och jag ringde sjukvårdsupplysningen igen - som tipsade mig om att jag borde åka in till akuten med en gång. Det gjorde jag inte, utan gick till vårdcentralen här bredvid. Där klämde de på magen och tog blodprov - och skickade mig till akuten! Som tur var fanns Karin vid min sida och vi packade en liten väska till mig (i tron om att jag var tvungen att stanna på sjukhuset för operation). Undersökningen visade dock inte på blindtarmen utan nån slags tarminfektion och jag fick åka hem, men var tvungen att komma tillbaka dagen efter för ännu en undersökning. Mina värden var bättre och förhoppningsvis skulle infektionen ge vika av sig själv - jag fick ingen medicin. Men usch och fy vad trist det är på sjukhus och särskilt akuten , efter att ha spenderat nästan åtta timmar där under två dagar vill jag inte tillbaka förrän jag ska föda barn eller nåt=)

Onsdagen och torsdagen var jag fortfarande trött och låg och infektionen hade gett mig feber (dessutom satt jag med en hemtenta ons-måndag , bra tajming=). Gissa om jag blev glad när jag fick dessa krya-på-dig-presenter!

Från söta Ebba & Andreas Tack Karin! Från älsklingen

På fredag fick jag en ännu bättre present - besök av Ebba! Och med sig hade hon Zorro. Vi stack nästan direkt till Slagthuset och Özz Nujens "komedipjäs" som jag vunnit blijetter till. Det var faktiskt överraskande bra, varken jag eller Ebba hade särskilt höga tankar om Özzs komik innan, men han var faktiskt oväntat rolig. Det enda konstiga var väl de andra i publiken, det var flera som var opassande fulla för att sitta i publiken. De skrattade högt och alldeles för länge på fel ställe, vi skrattade faktiskt lika mycket åt dem som åt uppträdandet=).

Lördagen började vi med en powerwalk i bokskogen- till och med J var med. Zorro älskade att få springa där. Vi kom hem och duschade och gjorde oss i ordning och gick sen in till stan där Ebba bland annat kollade på vigselring. Jag shoppade ingenting (duktigt Eva) men Ebba gjorde väsrsta fynden - 2 par skitsnygga heels från Bianco - på rea! När vi kom hem tog vi en prommis med Zorro och sen slingade jag Ebbas hår. Vi gjorde i ordning tacos och satte oss strax före åtta ner och käkade framför The greatest tv-event of the year - Melodifestivalen! Åh va bra det var! Jag applåderade högt (inte de andra konstigt nog) och ringde på Bengtzing. Jag tror nog ändå att Charlotte har bra mycket större chans i Europa än Bengtzing, det är ju en grym låt!



På söndagen körde Ebba hem efter girltalk och powerwalk och jag satte mig för att göra färdigt tentan. På måndagen lämnade jag in den och vi satte igång direkt med nya delkursen , skulle faktiskt behövt ett litet break.

J jobbar sent , 12-21 den här veckan så igår passade vi på att ta bilen ner till Ribban för morgonprommis med Zorro. Det var blåsigt och kallt - men friskt!



Zlatans hus(byggs om för fullt) Snö på sand


Idag har jag varit en sväng i skolan och för en liten stund sen hämtade jag ut ett paket från HM, hoppas allt passar!

/Ciao

Köpt vettja!

Ska snart ta mig lite tid för att skriva om den senaste tiden, men först, vill bara tipsa om den här Helena Rubinstein-concealern jag lagt ut till försäljning här. Behöver du en concealer som täcker ALLT - dvs plitor, finnar och mörka ringar under ögonen är den här ultimat. Var med och bjud, you will not be sorry!


Sol häromdagen

Våren är på väg här i Malmö - även om det kommer setbacks då och då, som häromdagen när det var strålande sol och 10 grader för att timmen senare bli snöoväder och ett par plusgrader. Just den här dagen premiärinvigde jag min älskade skinnjacka för i år och tog på mig solisar. Dessa fick jag försöka gömma när snön började ringla ner, kändes lite fånigt att gå omkring med dem på huvudet=).

Åh vad glad man blir av sol!


Bästa köpet förra sommaren: Skinnjackan från MQ

Men dagarna rullar på

Trots det hemska som just hänt i familjen måste man försöka leva sitt liv så gott det går. Här sitter jag nu och slökollar på tv. Har varit hemma hos Karin och CC idag, käkade thai och Karin och jag pratade medan killarna slipade hallväggarna. Det var jättetrevligt att träffa dem!

Här är jag nu:
image408
Trött, men försöker mig på ett leende (dessutom okontrollerbart och konstigt mörkt hår på bilden)

image409
Jag roade mig igår med att göra fransk manikyr på naglarna, kul att kunna använda bara naggellack och ändå få till looken, nu funkar det när de börjar bli lite längre och starkare. 

image410
Godnatt på er!


När allt förändras på ett ögonblick

I söndags fick jag mitt livs chock. Jag fick reda på att mina föräldrar ska separera. Det tog mig otroligt hårt och de första dagarna gick jag omkring som ett nervvrak. 

Nu har jag börjat förstå att jag måste acceptera tanken, för det kommer att hända oavsett vad jag känner inför det. Det som från början kändes som en otrolig smärta börjar nu lätta och jag inser att livet inte slutar för detta. Det kan det inte göra. 

Jesper har varit ett fantastisk stöd för mig, jag är så glad att jag har honom och det är just när sånt här händer som man inser att allt kan förändras på ett ögonblick och att varje stund därför borde räknas. 

/Eva